Mp3tag v2.89a handleiding

Bestand namen van MP3's aanpassen met Mp3tag


We hebben de ID3 tags aangepast maar de bestand namen zijn nog steeds een zooitje. Dat wil zeggen, er zit geen eenheid in. Ook dat is eenvoudig met Mp3tag op te lossen, het vervelendste aan dit klusje is elke keer een andere map selecteren voor de volgende cd als je alles al in mappen hebt onderverdeeld.

Bestandsnamen in Windows verkenner

Als we weer met de Windows verkenner naar de bestand namen kijken zien we dat we na het aanpassen van de ID3 tags nog steeds bestand namen hebben die totaal niet naar onze zin zijn. Op de vorige pagina hebben we eerst de ID3 tags aangemaakt of in ieder geval naar onze zin aangepast. Nu converteren we deze tags naar nieuwe bestand namen.
Als je de bestanden niet meer in Mp3tag open hebt staan selecteer je ze weer met Windows verkenner, een rechter muisklik en kiezen voor Mp3tag.

Mp3tag, van tag naar bestandsnaam

We selecteren alle bestanden weer en drukken vervolgens op de Tag - Bestandsnaam knop (zie pijl).

Mp3tag, tag - bestandsnaam

Bestandnaam formattering mogelijkhedn

Je ziet hoe de nieuwe naam is opgebouwd. Als je deze aan wilt passen of anders opgebouwd wilt hebben kun je op de knop achter de formattering drukken voor veel meer opties en mogelijkheden. Stel de naam samen zoals jij het hebben wilt.

In ons geval begint de bestandsnaam met de artiest, dan het tracknummer en als laatste de titel. We geven tussen de opties een spatie, gevolgd door een streepje en weer een spatie. Dit hoef je niet te doen, is gewoon een persoonlijke voorkeur. Als de nieuwe formattering naar wens is ingesteld druk je op de "OK" knop en de bestandsnamen worden aangepast.

Nieuwe bestandsnamen in de verkenner

Als we dan met de Windows verkenner in de map kijken zien we dat we in een paar muisklikken de bestandsnamen van alle bestanden in de map hebben veranderd. En zo word een vervelend en tijdrovend klusje misschien toch weer een beetje leuk.

Tot slot nog even dit, als het eindresultaat naar wens is ga je in het hoofd venster naar bestand en dan kies je voor configuratie opslaan. Als je de volgende keer Mp3tag weer opstart en je wilt weer bestandsnamen veranderen opent het Tag - Bestandsnaam venster met de nu opgeslagen formattering. Maakt het nog eenvoudiger voor je om je muziek collectie op orde te krijgen.

Heb je problemen vragen of aanvullingen kun je daar in het Forum mee terecht of je gebruikt onderstaand formulier!. Op de laatste pagina van deze handleiding gaan we nog een cover aan de tags toevoegen met Mp3tag. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel is 1 + 2 + 3?

Reacties (1)

Avatar
Nieuw
Guul Vullerszegt...

Ik kan de titel en ook de artiesten naam niet wijzigen. Waar zit het probleem. Ergens is er iets geblokkeerd om te wijzigen.© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.