Mp3tag v2.89a handleiding

Een cover aan de tags toevoegen met Mp3tag


En als we dan toch bezig zijn om onze muziek verzameling te ordenen en we de ID3 tags en bestand namen al voor elkaar hebben mag natuurlijk de bijbehorende cover van de cd niet ontbreken. Ook die zoeken we op en voegen we toe met Mp3tag!

Mp3tag, cover toevoegen

Als we dan via het menu naar "Tagbronnen, Cover Art, MusicBrainz" toegaan gaan we eerst een bijbehorende cover zoeken. Je kunt ook via de selectie knop Cover Art kiezen en vervolgens MusicBrainz selecteren!

Cover zoeken

In het volgende pop-up venster staat je zoek opdracht, als je deze nog wilt verfijnen of aanpassen kun je dat hier doen. Maar we hebben de tags al aangepast dus in de meeste gevallen staat hier direct de juiste zoekopdracht.

Cover, zoekresultaten

Dan krijg je weer een lijst met zoek resultaten. Met de knop voorbeeld kan je online een voorbeeld van de cover bekijken. Selecteer het juiste album, druk op de "Volgende" knop. Let wel een beetje op dat de cover bestanden niet al te groot zijn qua formaat, anders worden je MP3 bestanden ook een stuk groter en kan je weer minder op bijvoorbeeld je telefoon kwijt!

Mp3tag, tag informatie aanpassen

Met de opties knop links onderin het venster kun je nog aangeven of je de cover wilt opslaan op schijf. Wij kiezen er voor om de cover in de tag op te slaan en slaan de afbeelding ook op schijf op. Als alles juist ingesteld staat druk je op de "OK" knop en de tag voor alle geselecteerde nummers word aangepast.

Mp3tag, cover aan audio bestanden toegevoegd

En als je dan je bestanden gaat afspelen met bijvoorbeeld de VLC Media Speler zie je naast perfecte ID3 tags en bestand namen ook de bijbehorende cover verschijnen. Precies zoals het de bedoeling was, zo kun je orde krijgen in jouw muziek verzameling.

Je weet nu hoe je met Mp3tag de ID3 tags en de bestand namen van mp3's kunt aanpassen en hoe je een cover aan je tag toevoegt. Succes ermee, met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
B is de hoeveelste letter uit het alfabet??

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.