Mp3tag v2.89a handleiding

ID3 tags van het internet halen en aan een audio bestand toevoegen!


Als we dan met de Windows verkenner naar een map gaan met audio bestanden, in dit voorbeeld gebruiken we een oude cd van Johnny Cash waarvan we de ID3 tags en de bestandsnamen willen aanpassen.

Audio bestanden selecteren voor Mp3tag

Selecteer alle audio bestanden en druk op de rechtermuisknop. Nu begrijp je direct waarom we waarom we bij het installeren van Mp3tag een vinkje hebben gezet bij de optie "Explorer Context Menu". Als je nu op Mp3tag klikt worden alle geselecteerde bestanden in Mp3tag geladen, klaar om te gaan bewerken.Mp3tag

Mp3tag, hoofd venster

Er zijn bij deze audio bestanden een enkele tag aanwezig zoals je links in het scherm kunt zien. Ook zie je diverse invoer velden waar je eventueel handmatig het een en ander kunt aanpassen. Maar dat willen we niet, dat is veel te veel werk. Selecteer alle bestanden en druk op de Freedb web zoeken knop.

Omdat de artiest en de naam van het album al wel bekend zijn krijg je direct een lijst met zoek resultaten voorgeschoteld. Anders krijg je eerst een venster waar je kun zoeken op artiest, album, titel en resterend!

FreeDB, lijst met zoekresultaten

In de lijst met zoekresultaten die dan verschijnt selecteer je de juiste voor jouw album. Twijfel je, kun je om de inhoud van een album te bekijken op voorbeeld knop drukken. Als de gegevens overeenkomen met jouw cd druk je op de "Volgende" knop.

Mp3tag, taginformatie aanpasen

In het bovenste gedeelte kun je nog wat aanpassen als je dat zou willen. In het onderste gedeelte kun je nog even de volgorde van de tracks controleren. Als het allemaal naar wens is selecteer je de tracks en druk je op de "OK" knop.

Mp3tag, id3tag's aangepst

En zoals je nu kan zien zijn de ID3 tags aangepast. Heb je opmerkingen, problemen of vragen kun je daar in het Forum mee terecht of je gebruikt onderstaand formulier!. Op de volgende pagina gaan we de bestandsnamen aanpassen van bovenstaande gebruikte cd met Mp3tag. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na zaterdag komt?

Reacties (1)

Avatar
Nieuw
Ronaldzegt...

Hallo,

Ik probeer bij een mp3 bestand twee albums op te geven zodat deze mp3 twee gevonden wordt als op albums zoek. Voorbeeld: ik maak twee verzamel albums aan, “nr 1 hits” en “nr 2 hits”.

Nu wil ik dat de mp3 song: ‘het is zomer’ gevonden wordt als ik “nr 1 hits” selecteer maar ook als ik “nr 2 hits” selecteer op de audio speler in de auto.

Dit lukt mij niet. Weet iemand of dit mogelijk is en zoja hoe dat dan moet?

Groeten Ronald© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.