Er zijn 33 bezoekers online

qBittorrent handleiding

qBittorrent informatie, downloaden en het installeren

Omdat de laatste versies van Vuze en µTorrent steeds meer worden voorzien van allerlei functies waar we niet op zitten te wachten om nog maar niet te spreken over alle extra's die mee geïnstalleerd (kunnen) worden zijn we in onze zoektocht naar een alternatief voor beide programma's uitgekomen bij de open source torrent cliënt qBittorrent.

qBittorrent is een adware vrije bittorrent cliënt die puur doet wat er van hem verwacht mag worden, gewoon torrents downloaden en verder niets.

qBittorrent heet een μTorrent-achtige gebruikersinterface met een goed geïntegreerde en uitbreidbare zoekmachine in zich. Met deze torrent zoekmachine kun je gelijktijdig zoeken op veel Torrent zoeksites en categorie gerelateerde zoekopdrachten geven (bijvoorbeeld Boeken, muziek, software)

Veel Bittorrent extensies worden ondersteund en sequentieel downloaden (downloaden in volgorde) is standaard aanwezig. Verder heb je de beschikking over een bandbreedte scheduler, een torrent creatie tool, UPnP / NAT-PMP port forwarding ondersteuning. Beschikbaar op alle platforms: Windows, Linux, Mac OS X, FreeBSD, OS / 2 en is beschikbaar in 70 talen!

Je kunt de laatste en juiste versie voor jouw besturingssysteem van qBittorrent uit ons forum downloaden. En vergeet niet om direct een account bij CactusVPN af te sluiten als je nog geen VPN hebt, wel zo veilig. Handleiding!

Na het downloaden, in het geval van een Windows installatie pak je het .zip bestand uit met bijvoorbeeld WinRar en dubbelklik je op qbittorrent_4.0.4_setup.exe om de installatie van qBittorrent te starten.

qBittorrent, taal kiezen

CactusVPN, banner

Als eerste kies je een taal voor de installer, en omdat het kan kiezen wij dus gewoon voor de Nederlandse taal.

qBittorrent,  setup wizard

Dan verschijnt meteen de qBittorrent installatie wizard met de bekende aanbevelingen en dergelijke, we gaan snel door met de "volgende" knop.

qBittorrent,  licentieovereenkomst

Dan de licentieovereenkomst die niemand wil lezen, even een vinkje bij "Ik accepteer de overeenkomst" en direct weer verder met de "volgende" knop.

qBittorrent, onderdelen kiezen

Hier geven we op welke onderdelen er geïnstalleerd moeten worden en of er snelkoppelingen gemaakt moeten worden. Ook associeer je qBittorrent direct met torrent bestanden en magnet links en word er een regel aan de Windows firewall toegevoegd, Wij willen geen snelkoppeling op het bureaublad. Torrents zijn toch geassocieerd met qBittorrent dus het programma start vanzelf op als we een torrent bestand downloaden! Wil jij dit wel dan vink je deze optie ook aan en dan gaan we weer door met de "Volgende" knop.

qBittorrent, taal kiezen

CactusVPN, banner

Standaard wordt qBittorrent in C:\Program Files geïnstalleerd maar wij willen het op onze F schijf installeren. Als alles naar wens is opgegeven druk je op de "Installeren" knop om de installatie te starten.

En dan is qBittorrent alweer geïnstalleerd. Als je het vinkje laat staan bij launch qBittorrent word het programma direct gestart nadat je op de voltooien knop hebt gedrukt. De volgende stap is het configureren van qBittorrent.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image