Er zijn 15 bezoekers online

qBittorrent handleiding

qBitTorrent downloaden en installeren

Omdat de laatste versies van Vuze en µTorrent steeds meer worden voorzien van allerlei functies waar we niet op zitten te wachten om nog maar niet te spreken over alle extra's die mee geinstalleerd (kunnen) worden zijn we in onze zoektocht naar een alternatief voor beide programma's uitgekomen bij qBittorrent.

qBittorrent is een adware vrije bittorrent cliënt die puur doet wat er van hem verwacht mag worden, gewoon torrents downloaden en verder niets. Deze opensource-torrent cliënt heeft versies voor Windows, Linux en OS X. Je kunt de juiste versie voor jouw besturingssysteem van qBittorrent uit ons forum downloaden.

Na het downloaden, in het geval van een Windows installatie dubbelklik je op qbittorrent_3.1.4_setup.exe om de installatie van qBittorrent te starten.

qBittorrent, taal kiezen

Als eerste kies je een taalvoor de installer, in ons geval dus Nederlands.

qBittorrent,  setup wizard

Dan verschijnt meteen de qBittorrent setup wizard, we gaan door met de "volgende" knop.

qBittorrent,  licentieovereenkomst

Dan de licentieovereenkomst die niemand wil lezen, even een vinkje bij ik accepteer de overeenkomst en snel verder met de "volgende" knop.

qBittorrent, onderdelen kiezen

Hier geven we op welke onderdelen er geïnstalleerd moeten worden en of er snelkoppelingen moeten worden gemaakt. Ook associeer je qBittorrent direct met torrent bestanden en magnet links en word er een regel aan de Windows firewall toegevoegd,

qBittorrent, installatie locatie kiezen

Standaard wordt qBittorrent in C:\Program Files geïnstalleerd maar wij willen het op onze F schijf installeren. Als alles naar wens is opgegeven druk je op de "installeren" knop om de installatie te starten..

Als je het vinkje laat staan bij launch qBittorrent word het programma direct gestart nadat je op de voltooien knop hebt gedrukt. De volgende stap is het configureren van qBittorrent.

Menu qBittorrent


Zoeken op Snelrennen


NewsGrabber Usenet Provider