HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

qBittorrent handleiding

De zoekmachine configureren om torrent bestanden te kunnen zoeken

Na het configureren van qBittorrent gaan we nu zorgen dat de ingebouwde torrent zoekmachine straks probleemloos zijn werk kan doen en we alles waar we naar op zoek zijn snel kunnen vinden. Bij sommige zal deze direct werken, anderen moeten eerst nog Python installeren. Het programma geeft dat zelf aan dus daar hoef je niet over na te denken!

qBittorrent, zoekfunctie werkend maken

Het tabblad "Zoeken" is bij ons nog niet aanwezig dus we gaan via het menu boven in het venster via "Beeld" naar "Zoekmachine" toe.

Python installeren

Wij krijgen nu een pop-up met de melding van een ontbrekende Python interpreter. Dit betekent niet meer dan dat Python niet op je computer is geïnstalleerd. En met de "Yes" knop in dit scherm kunnen we daar direct verandering in brengen. Daar maken we dus gebruik van.

Install Python 3.5.2

En Python word geïnstalleerd, even geduld hebben tot dat dit proces is afgerond.

Dan hebben we nu het tabblad zoeken erbij in qBittorrent. We hebben op dit tabblad een zoekbalk en twee selectie velden. Onder categorie kun je aangeven wat je zoekt, bijvoorbeeld software of boeken. Het tweede veld stelt je in de gelegenheid om aan te geven van welke zoekplugin je gebruikt wilt maken. Selecteer er één of selecteer ze juist allemaal voor maximaal resultaat. Als eerste gaan we even naar de "Zoekplugins" kijken met de bijbehorende knop.

Dan zie je het aantal geïnstalleerde zoekplugins. En als je nog meer zoekmachine plug-ins wilt toevoegen klik je op de link http://plugins.qbittorrent.org en daarna gebruik je de "Een nieuwe installeren" knop.

zoekmachine plugin voor qBittorrent

In ons voorbeeld installeren we de geselecteerde plug-in van de Linux Tracker. Klik op de download link.

plugin locatie kopieeren

Je kan dit nu zelf als bestand op je pc ergens op gaan slaan of je kiest net als wij voor de simpele en snelle oplossing. Selecteer en kopieer de link uit je browser.

qBittorrent, pluginbron

qBittorrent, nieuwe zoekmachineplugin

Ga nu weer naar qBittorrent terug, dan zie je bovenstaande pop-up open staan. (Is dat niet het geval? Gebruik de knop "Een nieuwe installeren" knop in het zoekplugins venster. Druk vervolgens op de knop "Weblink" en in het volgende pup-up plak je de gekopieerde link. En met de "OK" knop sluit je dit venster.

 

qBittorrent, nieuwe zoekmachineplugin

Et voilà, de nieuwe zoekmachine plug-in is toegevoegd. Op deze manier kun je de ingebouwde torrent zoekmachine van qBittorrent verder uitbreiden en meerdere sites tegelijkertijd doorzoeken.

Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we torrent bestanden downloaden met qBittorrent.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na zaterdag komt?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu qBittorrent

 

Er zijn 39 bezoekers online