Er zijn 22 bezoekers online

Handleiding QuickPar

QuickPar configureren

We weten nu dus wat par en par2 bestanden zijn en wat we ermee kunnen, nu gaan we QuickPar eerst configureren zodat we straks zonder problemen download's kunnen repareren en we PAR2 sets kunnen maken die we nodig hebben als we zelf eens iets willen posten in de nieuwsgroepen.

Je kunt de hier gebruikte versie van Quickpar downloaden uit ons download gedeelte, het wachtwoord is 1234. Het installeren is niet meer dan een paar muisklikken en zal voor niemand een probleem opleveren. Start na het installeren QuickPar voor de eerste maal op.

QuickPar, hoofd venster

Bovenstaande afbeelding is het hoofdvenster van QuickPar. Daar komen we verderop in deze handleiding nog wel op terug. Nu eerst met de opties knop naar het configuratie menu.

QuickPar, opties menu

QuickPar wordt geïnstalleerd met bovenstaande instellingen. We zullen de verschillende instellingen per blok doornemen zodat je zelf kan kiezen welke instellingen jezelf nodig hebt.

QuickPar, integratieIntegratie:
Een associatie zorgt ervoor dat Windows verkenner de geselecteerde bestanden met QuickPar opstart. Met het aanvinken van de bovenste 3 vinkjes zeg je dus eigenlijk dat je QuickPar met PAR2, PAR en SFV bestanden wilt gaan gebruiken en dat Windows verkenner weet dat als je op zo een bestand dubbelklikt hij deze met QuickPar opent. Het vinkje voor integreer QuickPar in shell stelt je in staat om in de Windows verkenner via rechtsklikken een aantal rar bestanden te selecteren.

QuickPar, Standaard verificatie en reparatie optiesStandaard verificatie en reparatie opties:
Als je beide opties aanvinkt zorgt dit ervoor dat het repareren van bestanden al gebeurt op het moment dat je de PAR2 bestanden aan het downloaden bent. Op het moment dat er genoeg van binnen is controleert (en eventueel repareert) QuickPar de bestanden al. Zorg er wel voor dat de PAR2 bestanden in dezelfde map terecht komen als de RAR bestanden.

QuickPar, gewenste blockgrootte

Gewenste blockgrootte:
Als je QuickPar alleen gebruikt om bestanden te repareren hoef je hier niets in te stellen. Als je echter zelf  par2 bestanden wilt gaan maken omdat je zelf gaat posten moet je ervoor zorgen dat dit getal overeenkomt met wat in yEnc staat ingesteld. Ikzelf post altijd met 5000 regels.

QuickPar, bestands opschoningBestands opschoning:
Spreekt eigenlijk wel voor zich, zorg in ieder geval dat je een vinkje hebt staan bij het verwijderen naar de prullenbak. Je kan vandaar uit altijd nog bestanden terug halen.

 

De standaard prioriteit laat je gewoon op normaal staan en bij overige instellingen zet je een vinkje bij stille uitvoering als je wilt dat QuickPar geen geluid maakt als hij een opdracht af heeft.

QuikPar, algemene instellingen

Mijn instellingen zien er zo uit. Zorg ervoor dat in het programma waar je mee post het aantal yEnc regels overeenkomst met wat je in QuickPar hebt ingesteld.
Op de volgende pagina gaan we bestanden repareren met QuickPar.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image