Handleiding QuickPar

Incomplete bestanden repareren met QuickPar


We hebben met bijvoorbeeld NewsBin Pro een dvd gedownload, de officiële Fifa WK 22010 dvd.
We hebben daar alles wat we tegenkwamen van deze post gedownload, complete en incomplete bestanden. Als je alles binnengehaald hebt dubbelklik je op een par2 bestand.

QuickPar, repareren

Als we even naar de opbouw van een PAR2 bestandsnaam kijken zien we in bovenstaand voorbeeld het volgende: sp-tofwcsa.vol 007 + 08 .par2. De getallen voor het + teken is de som van het aantal block's van alle voorgaande bestanden en de getallen na het + teken zijn het aantal block's in dit bestand.

De groene foldertjes geven aan de deze bestanden compleet zijn, als je incomplete hebt is de kleur daarvan geel. En in ons geval zien we zelfs rode (part7 en 11) en die geeft aan zoals je er ook achter ziet staan dat het complete bestand mist.

In de onderste balk zie je dat we 27 block's meer nodig hebben om dit te kunnen repareren. Zoals je ook al had gezien hadden we al 15 block's mee gedownload. Nu moeten we op zoek naar nog een 27 block's om onze dvd te kunnen repareren.

reparatie bestandenIn onze zoektocht zijn we de volgende PAR2 bestanden die bij onze download horen nog tegengekomen. Omdat we nog 27 block's nodig hebben downloaden we dus het middelste PAR2 bestand.

Nadat we deze hebben gedownload drukken we op de toevoegen knop in QuickPar. Als je ze niet kan vinden omdat je te laat bent kun je een payserver overwegen. Of je vraagt aan de poster of deze nog extra PAR2 aan wilt maken en posten.

par2 bestanden toevoegen

Zoek het extra gedownloade PAR2 bestand op en selecteer deze, druk daarna op de openen knop.

QuickPar, herstel noodzakelijk

Daarna druk je op de repareren knop en je download wordt gerepareerd.

QuickPar, reparatie gelukt

En zoals je kan zien is het repareren gelukt. Nu kun je de bestanden gaan uitpakken met WinRAR.
Op de volgende pagina gaan we zelf een PAR2 set oftewel reparatie bestanden maken. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het woord mooi achterstevoren..

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.