Er zijn 25 bezoekers online

Handleiding QuickPar

Extra PAR2 reparatie bestanden maken met QuickPar

Je hebt de RAR en PAR2 bestanden die we op de vorige pagina gemaakt hebben ondertussen gepost maar een en ander is niet vlekkeloos verlopen en veel van de downloaders krijgen de post niet compleet binnen. Kortom, er wordt je om extra PAR2 bestanden gevraagd. Maar hoe maak je deze nou?

Simpel, dubbelklik even in de verkenner of een ander bestands beheer programma op een PAR2 bestand van de set waar je extra bestanden voor aan wilt maken.

QuickPar, data geverifieerd

QuickPar zal starten en de bestanden gaan verifiëren. Ook zal QuickPar aangeven dat herstel niet nodig is. Dat wisten we zelf ook wel, we willen immers alleen extra reparatie bestanden maken. Daarom drukken we op de extra knop rechts onderin het venster.

QuickPar, extra herstel bestanden maken

Achter het nummer van eerste herstelblocks wordt automatisch de waarde ingevuld van het aantal herstelblocks dat je al had gemaakt. Kijk het in de bovenste afbeelding maar na, in ons geval is het laatste PAR2 bestand MAGNUM_FORCE.vol185+28.par2 betekent 185 + 28 = 213 herstelblocks. [Het is heel belangrijk dat hier wel het juiste getal staat, ander heb je niets aan de exra PAR2 bestanden] We maken er 75 bij zodat een ieder de post compleet kan krijgen. Allen nog op de maak knop rechts onderin het venster drukken en QuickPar gaat weer aan het werk voor je.

QuickPar, extra herstelblocks maken

En nu gewoon weer even een paar minuten geduld hebben.

QuickPar, extra herstel bestanden bekijken

En als QuickPar dan gereed is en we bekijken het eindresultaat even zul je zien dat we er een aantal extra PAR2 bestanden bij hebben. Deze kun je nu weer posten zodat de downloaders de post compleet kunnen maken.

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Powered by Commentics