HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding SickBeard op Synology NAS

De basis instellingen voor SickBeard bij gebruik op een (Synology) NAS

Start SickBeard op als dat nog niet is gebeurd. SickBeard is bereikbaar op http://jouw ip adres:8083

SickBeard configurern, settings

Als SickBeard dan voor de eerste keer opstart zie je bovenstaand venster. Druk op het tandwiel icoon om het settings menu te openen.

SickBeard configuratie, settings menu

We beginnen van voor af aan met het setting menu. Het tabblad help & info slaan we over, hier hoeven we geen instellingen te maken of aan te passen. Op naar het tabblad general.

SickBeard configuration, general configuration Misc

Van ons hoeft het niet dat bij elke start het programma een browser venster opent dus we zetten geen vinkje bij launch browser. Updates shows on start geeft aan dat de informatie omtrent tv series die in de wachtrij staan wordt geüpdatet. En een vinkje bij check for updates zorgt ervoor dat SickBeard elke 12 uur controleert of er een update voor het programma aanwezig is.

Let op, bij een verandering op elk blad moet je wel op de save changes knop drukken om deze verandering op te slaan

SickBeard configuration, general configuration Web Interface

Dan naar het tabblad web interface. Als poort 8083 een conflict geeft met een ander programma kun je deze hier wijzigen. En als je SickBeard wilt 'beveiligen" met een gebruikersnaam en wachtwoord geef je deze op achter HTTP username en wachtwoord.

SickBeard configuration, general configuration Api key

Het tabblad Api is een belangrijke als we willen dat SickBeard met andere programma's "communiceert". Zet een vinkje bij enable API en druk op de generate knop eronder om een unieke API key te genereren. Deze kun je in andere programma’s gebruiken of nog nodig hebben.

Op de volgende pagina gaan we verder met de zoek instellingen van SickBeard.

Menu SickBeard

 

Er zijn 15 bezoekers online