Handleiding SickBeard op Synology NAS

Een TV-Serie toevoegen aan SickBeard


Dan gaan we nu doen waarvoor we SickBeard hebben geïnstalleerd, namelijk geautomatiseerd tv series zoeken en laten downloaden. En tegelijkertijd kunnen wij mooi controleren of onze instellingen allemaal kloppen. Het eindresultaat moet een tv serie in de TV map op onze NAS en een mailtje in onze mailbox.

SickBeard, Add show

Als we dan SickBeard in onze browser openen zien we bovenstaand venster. Druk nu op de knop add show om een nieuwe TV serie toe te voegen.

SickBeard, Add new show

Dan kiezen we voor add new show. Als je al afleveringen van een serie in de doel map hebt staan kies je voor add existing show. SickBeard zal dan naar afleveringen zoeken en deze als gereed behandelen.

p>SickBeard, Add new show - Step 1

De eerste stap is het invoeren van de naam van de serie waarnaar je op zoek bent. Dan druk je op de search knop naast het zoek vak en vervolgens selecteer je de juiste versie uit de zoekresultaten. In ons voorbeeld gaan we met de miniserie Klondike uit 2014 aan de gang. Druk op de next knop in dit venster.

SickBeard, Add new show - Stap 2

Nu moet je een éénmalige actie doen. Je moet hier de doel map opgeven waar de tv series uiteindelijk opgeslagen moeten gaan worden. Druk op de knop new en selecteer de map. In ons geval de map TV-Series op onze NAS die we in de Synology handleiding hebben aangemaakt.

SickBeard, Add new show - Stap 2,5

Dan zal het er ongeveer zo uit zien, als je de juiste map hebt geselecteerd druk je weer op de next knop om verder te gaan.

SickBeard, Add new show - Stap 3

En dan als laatste stap 3. Zet een vinkje bij subtitles als je wilt dat er ook naar ondertitel bestanden wordt gezocht. De status zetten we op skipped. Dit betekent dat afleveringen die al zijn uitgezonden niet direct gedownload maar worden overgeslagen voor nu. Dit doen we alleen de eerste keer, dan kunnen we zelf een aflevering toevoegen en controleren of het hele proces zonder problemen verloopt.

Het is namelijk zo dat je in NZBGet downloads die via post processing zijn toegevoegd niet kunt bewerken, alleen verwijderen en als er iets nog niet correct functioneert, zou dat zonde zijn van de moeite en tijd. Aangezien wij in deze handleiding gebruik maken van NZBGet doen we het de eerste keer op deze manier.

Geef dan de kwaliteit aan van de downloads die je zoekt. Wees in het begin niet al te kritisch, kijk eerst maar eens wat voor zoekresultaten je krijgt. En later, als we zeker weten dat alles goed werkt veranderen we deze opties naar onze voorkeur en drukken dan op de save defaults knop. Met de add show knop voeg je deze serie toe aan je "watchlist".

Op de volgende pagina bewerken we deze toegevoegde serie zodat die geheel aan onze wensen voldoet en dan laten we SickBeard zoeken en de resultaten doorsturen naar NZBGet. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na de lente komt de ..?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.