Handleiding SickBeard op Synology NAS

Een TV Serie downloaden en beheren in SickBeard


SickBeard, show list tv series

We hebben op de vorige pagina de miniserie Klondike uit 2014 toegevoegd. Als je nu in het hoofdvenster op "Show List" klikt krijg je een totaal overzicht van alle toegevoegde series. Als we nu op de link (zie pijl) Klondike klikken.

SickBeards, serie overzicht

Dan zien we het complete overzicht van deze serie inclusief het aantal seizoenen en afleveringen. Bovenin het venster zie je een aantal knoppen waarmee je de serie kunt bewerken (edit), verwijderen (delete) en een scan of een update uitvoeren.

In de tabel zie je de afleveringen staan, drie in ons geval. De status staat op skipped zoals we bij het toevoegen van deze serie hebben bepaald. Afleveringen die nog niet zijn gedownload kunnen de volgende statussen krijgen:

  • Skipped: Overslaan maar wel als missend beschouwen.
  • Wanted: Als SickBeard afleveringen met deze status vindt worden ze direct gedownload.
  • Ignored: Negeren, niets mee doen.
  • Archived: Overslaan, is reeds eerder gedownload.

We zetten nu een vinkje voor part one en veranderen skipped in wanted in het meerkeuzeveld achter "change selected episodes to" en drukken vervolgens op de go knop. SickBeard zal nu bij de eerstvolgende scan naar deze aflevering gaan zoeken.

Aflevering gedownload door NZBGet

En SickBeard heeft deze serie kunnen vinden en de benodigde informatie doorgestuurd naar NZBGet. Deze download op dit moment part one. En als dit deel is gevonden gaan we er van uit dat de overige twee delen ook geen probleem zal zijn. We herhalen de stappen en veranderen de statussen van deze afleveringen ook in wanted.

Download bekijken met de Windows verkenner

En als we dan na het downloaden even met de Windows verkenner in de map TV-Series kijken zien we daar keurig netjes aflevering 1 klaar staan om bekeken te worden. Alle overbodige bestanden zijn verwijdert en deel 2 en 3 zullen zo wel volgen.

Email bericht van SickBeard

En ook de email notifyer heeft ons niet in de steek gelaten. SickBeard werkt op dit moment precies zoals we het ingesteld hebben. We kunnen nu net als onze films door CouchPotato ook onze TV-Series volledig automatisch laten downloaden.

Je weet nu hoe je SickBeard kunt installeren, configureren en laten zoeken naar je favoriete TV-Series. Veel plezier en gebruiks gemak toegewenst met SickBeard. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is de vijfde maand van het jaar?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


Er zijn 39 bezoekers online    © 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.