HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Tibler handleiding

Tribler downloaden en installeren

Tribler is een P2P programma wat in Nederland is ontwikkeld door medewerkers van diverse technische universiteiten. Het is voornamelijk bedoeld om op een legale manier via P2P netwerken televisie te kunnen bekijken. Alleen is Tribler meer dan een uitbreiding op BitTorrent en het geeft je de mogelijkheden om samen met bekenden diverse internet aansluitingen te delen zodat ook de minder snelle internet aansluiting van ome Henk de bestanden binnen kan krijgen.
Oké, is eigenlijk nog gewoon hetzelfde als wat BitTorrent doet denk je dan maar Tribler heeft nog een aantal leuke en handige extra's. Er zijn overeenkomsten gesloten tussen een aantal omroepen waaronder de publieke. Simpel gezegd komt het er dus op neer dat je de P2P netwerken gebruikt om uitzendingen binnen te halen, te delen en te bekijken.
Je krijgt een overzicht met uitzendingen aangeboden waar je uit kunt kiezen en meer.

Het grote verschil tussen P2P televisie en de andere traditionele manier van uitzenden via internet is als het volgende. De videostreams worden bij een normale internet uitzending aangeboden door hooguit een paar centrale servers aan een ieder die geïnteresseerd is. Bij het downloaden van normale bestanden haal je eerst iets compleet binnen voordat je het kunt beluisteren of bekijken maar dat gaat bij streaming video net even iets anders. Het bestand wordt direct aangeboden aan de op je computer geïnstalleerde media player en die vertoont de aangeboden video dan ook tegelijkertijd.

Het grote nadeel van deze centrale servers is dat als er meer kijkers zijn dan dat de betreffende internet aansluiting aankan of dat de server het gewoon niet kan trekken je geen of schokkerige beelden krijgt waar gewoon niet naar te kijken is. Bij de P2P verbinding met Tribler ben je ook verbonden met een centrale server en met een aantal andere kijkers.
Hoe populairder de uitzending en des te meer mensen er dus naar kijken, het maakt niet uit. Al die extra mensen die willen kijken zorgen er dus voor dat jij de uitzending kan zien en omdat jij het kan zien laat je dus andere mensen ook weer meekijken. Simpel gezegd worden de centrale servers op deze wijze vele malen minder belast. Voor iedereen dus de mogelijkheid om televisie via internet op je pc te bekijken.

Proberen? En waarom ook niet, we hebben niets te verliezen en het kost ook niets dus waarom niet! Download Tribler als eerste stap hier.

Hoewel het installatie proces van Tribler een paar muisklikken en wat persoonlijke voorkeuren zijn lopen we ze toch even door. Dubbelklik na het downloaden op het bestand of kies voor openen in plaats van opslaan voor de download start.

beveiligingswaarschuwing

tribler setup, license agreement

Selecteer I'm cool en klik op next.

choose components

Met de optie make default zeg je eigenlijk dat je torent bestanden automatisch aan Tribler koppelt. Als je al een andere bittorrent cliënt hebt en die wil je voor torrent bestanden blijven gebruiken haal je hier het vinkje weg.

choose install location

Hier nog even de map opgeven waar je wilt dat Tribler geïnstalleerd wordt.

completing tribler setup wizard

Een laatste klik en Tribler wordt geïnstalleerd. Op de volgende pagina gaan we verder met het configureren van Tribler.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is de vijfde maand van het jaar?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu Tribler

 

Er zijn 11 bezoekers online