Tribler handleiding

Tribler downloaden en installeren


Tribler LogoTribler is een open source gedecentraliseerde BitTorrent- client die standaard anonieme peer-to-peer mogelijk maakt. Tribler is gebaseerd op het BitTorrent-protocol en gebruikt een overlay-netwerk voor het zoeken naar inhoud. Vanwege dit overlay-netwerk heeft Tribler geen externe website of indexeringsservice nodig om inhoud te ontdekken.

Met de zoekfunctie van Tribler zoek je dan ook niet op of via externe websites maar direct bij andere gebruikers. Hierdoor is het dan ook zo goed als onmogelijk om Tribler te censureren!

Tribler biedt anoniem downloaden aan. BitTorrent is snel, maar heeft geen privacy. We gebruiken NIET het normale Tor-netwerk, maar hebben een speciaal Tor-achtig onion-routeringsnetwerk (Onion routing (OR) is een techniek voor anonieme communicatie via een computernetwerk) gemaakt, exclusief voor het downloaden van torrents. Tribler volgt de Tor-wire-protocolspecificatie en de verborgen-servicespecificatie vrij nauw, maar is verbeterd om geen centrale (directory) server nodig te hebben.

Tribler kon ook je video's afspelen. Je kon zelfs kijken voordat de download is voltooid. Dit is verwijderd omdat Tribler geen acceptabele kwaliteit van de streamingfunctie kan garanderen.

Wat is het verschil tussen Tribler en BitTorrent? Hoewel Tribler het BitTorrent-protocol gebruikt om bestanden te downloaden en te uploaden, en volledig compatibel is met de meeste BitTorrent-clients, voegt het een aantal belangrijke extensies toe:

  • Volledig geïntegreerd zoeken naar inhoud zonder enige centrale server
  • Anoniem downloaden en seeden met behulp van een Tor-achtige overlay
  • Een overlay-zwerm voor communicatie tussen (Tribler) peers

Kort gezegd is Tribler de evolutie van P2P-technologie die voort gaat met, maar ook verder gaat dan het succesvolle BitTorrent-protocol.

Download de laatste en juiste versie van Tribler voor jouw besturingssysteem uit ons Forum

En na het downloaden van, in ons geval de Windows x64 versie dubbelklikken we op Tribler_7.9.0_x64.exe om de installatie van Tribler te starten.

Tribler setup, License Agreement

Als eerste krijgen we dan de zogenaamde "License Agreement van Tribler en daar moeten we akkoord mee gaan om door te kunnen. Even een vinkje zetten bij "I accept" en dan snel door met de "Next" knop.

Tribler setup, Choose Components

En in het volgende venster kunnen we de te installeren componenten aan of uitvinken. Geef aan of je een desktop en startmenu icon wilt, en of je Tribler als standaard programma wilt instellen voor torrent bestanden en magnet links. Vink uit wat je niet wilt. Dan weer verder met de "Next" knop.

Tribler setup, Choose Install Location

Dan kunnen we hier nog even aangeven waar we willen dat Tribler geïnstalleerd wordt. Standaard is het de map C:\Program Files\Tribler en als je dat wilt wijzigen kun je dat nu doen. Alles naar wens, met de "Install" knop start je de installatie van Tribler.

completing tribler setup wizard

En Tribler is geïnstalleerd, met de "Finish" knop sluit je de setup van Tribler af en kun je het programma voor de eerste keer opstarten. Op de volgende pagina gaan we verder met het configureren van Tribler. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal dertig.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.