Tribler handleiding

Torrents downloaden met Tribler


Als Tribler na de wijzigingen die je tijdens het instellen hebt gedaan weer opnieuw is opgestart kijken we even naar het hoofdvenster.

Tribler, discovered channels

Aan de linkerzijde van het venster zie je een menu welke je ook in kan klappen en als je dan naar het eerste blad "Discovered" gaat krijg je een overzicht van de bestaande kanalen. In dit voorbeeld hebben wij ze gesorteerd op het aantal torrents. Als je nu een interessante ziet voor jezelf kun je door onder "Subscribed" je aanmelden of abonneren op het betreffende kanaal. Deze verschijnt dan onder de rest van het menu aan de linkerkant en als deze dan ge-update is kun je door de aanwezige torrents bladeren.

Tribler, popular

Het menu item eronder, "Popular" geeft je een overzicht van de meest populaire torrents van de afgelopen 24 uur. Kom je iets tegen wat je wilt downloaden is een klik met de rechtermuisknop voldoende om deze aan je downloads toe te voegen.

Tribler, add torrent

En als je dan net als wij voor deze handleiding gewoon een losse torrent willen downloaden die we hebben gevonden op https://ubuntu.com/download/alternative-downloads. En wij hebben tijdens het configureren van Tribler geen map opgegeven die in de gaten gehouden moet worden voor inkomende torrent bestanden. De reden daarvan is dat wij zelf willen bepalen wanneer er gedownload wordt. Dat is dus nu en we klikken op "Add torrent" en kiezen vervolgens voor "Import torrent from file".

download geselecteerd

In bovenstaand torrent overzicht krijgen we dan nog wat informatie over onze torrent te zien en indien het naar wens is druk je op de "Download" knop om de download te starten. Wil je bovenstaand scherm niet meer zien en de download direct laten starten kun je dat ook in het settings menu van Tribler aangeven.

Tribler, downloading

Als je dan naar het tabblad "Downloads" gaat zie je dat het downloaden van onze torrent is gestart. Je weet nu hoe je torrent bestanden kunt downloaden met Tribler. Verder zitten er nog een aantal aardigheidjes in Tribler. Je kunt zelf een kanaal aanmaken en daar torrents delen. In Tribler compenseer je andere gebruikers voor de bandbreedte die je gebruikt bij het downloaden met anonimiteit. Bij het uploaden van inhoud naar andere (Tribler) gebruikers, verdien je bandbreedte tokens . Als je meer bandbreedtetokens verzamelt, krijg je een voorkeursbehandeling bij het anoniem downloaden, wat resulteert in hogere downloadsnelheid. Succes er mee en met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is het tegenovergestelde van zwak?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.