Tribler handleiding

Tribler configureren


Tribler Settings Als Tribler dan voor de eerste maal is opgestart gaan we eerst naar het "Settings" menu om een paar aanpassingen en instellingen te doen. Klik op het tandwiel in de rechterbovenhoek van het Tribler venster

Tribler settings, General

In het settings menu is het eerste tabblad "General". Hier komen we de volgende instellingen tegen:

Family filter enabled? Indien ingeschakeld blokkeert het de zogenaamde 18+ zoek resultaten zullen we maar zeggen.
Download location, save files to: De map waar Tribler de downloads opslaat, selecteer de map die je wenst.
Alwas ask download settings? Indien ingeschakeld word bij elke download gevraagd om de instellingen te bevestigen. Als je nu je instellingen goed doet kan je deze uitschakelen!
Download anonymously using proxies Ingeschakeld zorgt dit voor zover mogelijk voor anonieme downloads.
Encrypted anonymous seeding using proxies Als bovenstaand is ingeschakeld gaat deze automatisch mee, dit zorgt dit voor zover mogelijk voor anonieme uploads.
Add torrent to my channel Als je een eigen "kanaal" hebt aangemaakt kun je hier je eigen, nieuwe torrents aan toevoegen en uploaden.
Enable watch folder Inschakelen als je torrent bestanden download naar een speciale map, Tribler houd deze map dan in de gaten en download automatisch nieuwe.
Location De map die Tribler in de gaten moet houden
Use monochrome icon?  
Personal channel settings, commit change automatically  

 

Tribler settings, Connections

Op het tabblad "Connection" de eventuele proxy instellingen e.d.

Torrent proxy settings Als je niet weet wat dit inhoud hoef je hier ook niets mee te doen, de meeste onder ons kunnen dit overslaan
Enable bandwith management (uTP) Schakelt bandbreedte beheer in (uTP)
Max connections per download Het aantal verbindingen per torrent dan mag worden gemaakt
Port (defaults to 52194) De poort waarmee Tribler met de buitenwereld communiceert.

 

Tribler settings, Bandwith

Op het tabblad "Bandwith" kun je zowel voor de upload als download een limiet instellen hoeveel bandbreedte Tribler mag verbruiken van je internet verbinding. Met de huidige abonnementen is dit allemaal niet zo spannend meer maar als je ergens zit waar je de verbinding deelt met anderen is het wel zo fair om daar rekening mee te houden en hier een limiet in te stellen..

Tribler settings, Seeding

En dan als laatste het tabblad "Seeding". Hier stel je niets meer of minder in dan hoelang, tot hoeveel en of je wilt seeden (uploaden) Wij houden het simpel en kiezen ervoor om de upload van een torrent automatisch te laten stoppen als we een ratio van 1,5 hebben bereikt. Niet vergeten om rechts bovenin het venster even op de "Save" knop te drukken om alle wijzigingen die je eventueel hebt gedaan op te slaan. Dan sluiten we Tribler af en starten het opnieuw op, sommige instellingen worden pas van kracht bij het opnieuw opstarten van Tribler.

Op de volgende pagina gaan we torrents downloaden met Tribler. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Welke is donker: zwart of wit?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.