Er zijn 24 bezoekers online

Tibler handleiding

Tribler configureren

Als je Tribler voor de eerste keer opstart en je gebruikt de Windows Firewall zal je meteen onderstaande waarschuwing krijgen.

windows beveiligings waarschuwing

Kies voor blokkering opheffen.

naar het preferences menu van tribler

We gaan nu eerst naar het menu File van Tribler links bovenaan in het scherm en kiezen vervolgens preferences om Tribler te configureren.

preferences, tabblad rate limiting

In het menu Rate limiting ken je de waardes qua snelheid opgeven die bij je internet verbinding passen. Als je ze op 0 laat staan is de kans dat je problemen met het normaal over het net surfen en dergelijke gaat krijgen groot. Geef bij maximun overall upload rate in beide vakjes iets op wat zo tussen de 70 en 80% van je daadwerkelijk upload snelheid ligt.

preferences, tabblad seeding options

Bij seeding options kun je aangeven wanneer je upload zou moeten stoppen. Volgens het BitTorrent principe is overseeden een doodzonde dus kiezen we hier voor 125% uploaden van wat we gedownload hebben. >

preferences, tabblad queue

In Queue zetten we het maximum number of active torrents op 10 (doe dit alleen als je een redelijk snelle verbinding hebt) en zorg dat bij consider torrents active if they are op downloading staat. Zo kan je voorkomen dat een torrent die alleen nog upload als een actieve torrent wordt gezien en een download van jouw daarop zou staan wachten.

preferences, tabblad disk

Bij disk nog even de download map opgeven en haal het vinkje voor stop torrents if destination has less than weg.

preferences, tabblad network

Als laatste maar zeker niet de onbelangrijkste instelling in Tribler zit in Network. Tribler gebruikt poort 6881 en die moet je dus openzetten voor TCP en UDP verkeer. Als je niet weet hoe dat moet kun je daar alle informatie over terugvinden bij www.portforward.com. Als je alles ingesteld en opgeslagen hebt klik je op aply, vervolgens op ok en sluit Tribler af. (sommige nieuwe instelling worden pas van kracht bij opnieuw opstarten.

Op de volgende pagina gaan we torrents downloaden met Tribler.

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image
Powered by Commentics