Daemon Tools Lite v10.14 Handleiding

Een back-up van een mobiel apparaat maken met Daemon Tools


Vanaf DAEMON Tools Lite 10.7 kun je bestanden uitwisselen tussen de pc's die zich in hetzelfde lokale netwerk bevinden. Dit is de functie Catch!. Niet veel later verscheen voor Catch! voor Android in de Play Store, en Catch! voor iOS in de App Store. Dit is een geweldige oplossing voor het delen van bestanden tussen apparaten in het lokale draadloze netwerk. En vanaf DAEMON Tools Lite 10.12 kun je back-ups maken voor Android-apparaten met Catch! Dus of je nu alleen snel je foto's van de telefoon naar de PC wilt hebben of complete back-ups van je telefoon wilt overzetten, met Catch! kan het snel en simpel.

Daemon Tools Lite, Catch!

De benodigde instellingen voor Catch! hebben we al gedaan tijdens het configureren van Daemon Tools Lite. En we gaan er nu ook vanuit dat je op een mobiel apparaat dus ook Catch! hebt geïnstalleerd, net zoals wij hebben gedaan. Dan een rechter muisklik op het betreffende apparaat opent een menu en we kiezen hier voor "Create a Backup Task".

Daemon Tools Lite, Catch! new Backup task

Dan gaan we hier een nieuwe back-up taak aanmaken voor onze telefoon.

Name Geef hier een naam voor deze back-up taak in
Category Selecteer 1 van de 4 categorieën waarvan je een back-up wilt maken (Album, Galerij, Download, Interne opslag, SD-kaart voor Android-apparaten en albums, foto's, ontvangen bestanden voor iOS-apparaten)
Destination De bestemming waar de back-up opgeslagen dient te worden. Wij hebben voor dit voorbeeld een map in onze image map aangemaakt
Schedule Geef hier een planning op hoe vaak back-ups gemaakt moeten worden

Dan klik je op "ADvanced Options" om naar de geavanceerde instellingen te gaan.

Daemon Tools Lite, Catch! advanced

Start task immediately after saving Deze optie aangevinkt zorgt er voor dat na het opslaan het maken van de back-up direct start
Start task only when devie is charging Dit zorgt ervoor dat het maken van een back-up alleen wordt uitgevoerd wanneer het apparaat wordt opgeladen (alleen voor Android-apparaten)
Overwrite changed files Gewijzigde bestanden worden overschreven
Do not resend if removed from destination Indien bestanden van de bestemming zijn verwijderd worden deze niet opnieuw verzonden
Do not show notifications on this PC Toon geen berichten van het maken van back-ups op deze pc

Als alles naar wens is ingesteld en je drukt op de "Save" knop word het maken van de back-up direct gestart.

Daemon Tools Lite, Catch! create backup

En de back-up word gemaakt, nog even geduld hebben.

Daemon Tools Lite, Catch!results

En als het maken van de back-up gereed is en we kijken bijvoorbeeld even met de Windows verkenner in de map zien we keurig onze mappen met inhoud terug. Je kunt nu snel bestanden en mappen uitwisselen tussen je PC en je mobiele apparaat. Tot zover de Daemon Tools Lite handleiding. Veel gemak ermee! Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal vierentwintig

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.