Daemon Tools Lite v10.14 Handleiding

Een image bestand maken met Daemon Tools Lite 10.14


De groep Image Editor biedt diverse hulpmiddelen voor het bewerken, converteren en maken van image bestanden. Als je deze groep opent krijgt je het onderstaande scherm te zien met de volgende opties:

Daemon Tools Lite, Image Editor

De groep "Image Editor" vindt je door aan de linkerkant in het venster op het potlood icoontje te klikken, je vindt hierin de volgende optie:

Grab a Disc Deze optie laat je een image bestand van een fysieke schijf maken
Create an Audio CD Image Hiermee kun je een audio-cd image bestand maken van afzonderlijke muziek tracks
Create a Data Image Hiermee kun je een image bestand maken van bestanden en mappen
Convert an Image Deze optie laat je een image bestand opslaan in een andere indeling. Meestal wordt deze functie gebruikt om een gedownload image bestand om te zetten om deze te kunnen comprimeren of splitsen.
Edit Data Hiermee kun je de gegevens en data van een bestaand image bestand wijzigen
Edit Audio Hiermee kun je de gegevens en tracks van een bestaand image bestand wijzigen

Zoals je begrijpt selecteren wij de optie "Grab a Disc".

Daemon Tools Lite, Image Editor- Grab a Disc

Voor dit voorbeeld hebben we een cd van Dire Straits uit de kast gehaald en in onze dvd speler gedaan. Onder "Device" selecteer je de juiste speler in het geval je er meerdere in je PC hebt zitten. Dan geef je het nieuw te maken image bestand een naam en onder "Format" selecteer je in welke indeling  (MDX, MDS/MDF of Standaard ISO) je het nieuwe image bestand wilt maken. Onder "Protect" kun je het bestand nog met een wachtwoord beveiligen en de optie "Compress" zal het image bestand verkleinen. Als alles naar wens i s ingesteld maak je met de "Start" knop het nieuwe image bestand.

Daemon Tools Lite, Image Editor- Progress

In het volgende scherm word de voortgang getoond, ook nu moet je gewoon nog even geduld hebben.

Daemon tools Lite, Verkenner

En als Daemon Tools gereed is en we kijken bijvoorbeeld even met de Windows verkenner in de map zien we keurig onze muziek cd als image bestand terug. Je weet nu hoe je image bestanden kunt maken met Daemon Tools. Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we op de volgende pagina gaan we een image bestand mounten. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is de vijfde maand van het jaar?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.