Daemon Tools Lite v10.14 Handleiding

Daemon Tools Lite Configureren


Nu gaan we eerst Daemon Tools Lite configureren zodat later alles lekker vanzelf gaat en we ook weten waar we bijvoorbeeld onze image bestanden terug kunnen vinden. Start Daemon Tools Lite als dat nog niet het geval mocht zijn.

Daemon Tools Lite, Tutorial

Het welkomst venster drukken we weg met de "Skip tutorial" knop, dit slaan we even over!

Daemon Tools Lite, Settings, tabblad General

Daemon Tools Lite configureren was het plan, met de grote "Settings" knop gaan we naar het configuratiemenu.

Daemon Tools Lite, Settings, tabblad General

Op het tabblad "General" komen we de volgende opties tegen.

Use tray agent Met de optie Trayagent  laat je een pictogram in de taakbalk verschijnen waarmee meerdere basis bewerkingen kunnen worden uitgevoerd zonder het hoofdvenster van het programma te openen. Als de optie Autorun is ingeschakeld, wordt de trayagent gestart na het opstarten van het besturingssysteem.
Automount Bij opstarten het laatst geladen image opnieuw mounten.
  Met deze optie geef je aan of bij het laden van een image bestand een nieuwe virtuele schijf moet worden aangemaakt of dat de bestaande virtuele schijf hiervoor gebruikt moet worden.
Add images to catalog Hierdoor kunnen de opties van DAEMON Tools Lite alle nieuw gemaakte image bestanden en virtuele harde schijven aan je collectie toevoegen.
Send anonymous statistics Geeft het programma toestemming om gegevens bij te houden hoe je het gebruikt en deze te verzenden om de gebruikersinterface in de komende versies te verbeteren.
Transparency effects Met deze optie kun je het uiterlijk van het DAEMON Tools Lite-venster aanpassen
Get color them form Windows Hiermee pas je het Windows-kleurenschema toe op DAEMON Tools Lite. Als dit niet actief is kun je het thema handmatig kiezen.
Taal Stel hier de taal waarin jij het programma wilt gebruiken.

Daemon Tools Lite, Settings, tabblad Confirmations

Het tabblad "Confirmations" wordt gebruikt om aan te geven of je bevestigings berichten wilt ontvangen tijdens het gebruik van enkele FUNCTIES van DAEMON Tools Lite. Als een bepaalde optie is aangevinkt kun je deze actie niet uitvoeren zonder deze te bevestigen..

Unmount virtual drive when it is used Ontkoppel een virtuele drive met een image bestand
Unmount all Ontkoppel alle
Remove all Verwijder alle
Exit Daemon Tools Lite Daemon Tools Lite afsluiten
Exit the tray agent Sluit de "Optie" tray agent af

Daemon Tools Lite, voorkeuren. Tabblad  intgration

Op het tabblad "Integration" kun je de typen image bestanden kiezen die je wilt gebruiken met DAEMON Tools Lite. Klik op De knop "Select All"  om elk beschikbaar type te koppelen aan het programma. En "Enable Windows Integration" zorgt ervoor dat de functie Windows-integratie wordt ingeschakeld. Dit werkt alleen in de betaalde versie.

Daemon Tools Lite, voorkeuren. Tabblad  Customer Folder

Met het tabblad "Custom folder" kun je de standaard paden wijzigen voor de mappen waaraan de nieuw gemaakte image bestanden zijn opgeslagen. Je kunt ook verschillende mappen instellen voor verschillende image types.

Daemon Tools Lite, voorkeuren. Tabblad  Catch!

Vanaf DAEMON Tools Lite 10.7 heb je kennis kunnen maken met de nieuwe Basic-functie - Catch!. Hiermee kun je bestanden uitwisselen tussen de pc's die zich in hetzelfde lokale netwerk bevinden en sinds DAEMON Tools Lite 10.8 is Catch! voor Android verschenen in de Play Market, en Catch! voor iOS in de App Store. We komen hier verderop in deze handleiding op terug. Nu eerst de instellingen voor Catch!

Enable sharing via local network Aanvinken om deze functie in te schakelen
Network interface / port Het IP adres welke je nu gebruikt. De poort is standaard ingesteld op basis van je lokale netwerk instellingen
PC name Stel de pc-naam in. Het definieert hoe de andere apparaten de PC in het netwerk in DAEMON Tools Lite en in Explorer zullen zien. Vul hier een naam in waar je deze PC aan kunt herkennen
Save received files toe Selecteer een map waar alle ontvangen bestanden worden opgeslagen of gebruik de standaardinstellingen
Show Catch! shortcut in the Navigation panel Voegt een snelkoppeling Catch! toe in het navigatie deelvenster  voor eenvoudigere toegang
Clear cache Cache geheugen wissen
My shared folder Beheer mijn gedeelde mappen die beschikbaar zijn om te bladeren naar pc's of telefoons waarop DAEMON Tools Lite of Catch! is geïnstalleerd. Als u een map wilt toevoegen om te browsen, drukt u op de Plus in de rechterbovenhoek.
Network devices De lijst met apparaten wordt weergegeven in onderstaand venster. Als nieuwe apparaten zich aanmelden moet je de aanvraag voor het verzenden van bestanden accepteren en Toestaan kiezen. 

Alle instellingen zijn nu gedaan, de volgende stap is het creëren van een image bestand met Daemon Tools Lite. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na zaterdag komt?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.