Er zijn 21 bezoekers online

Handleiding Daemon Tools (Lite)

Daemon Tools configureren

Nu gaan we eerst een paar instellingen doen en onze voorkeuren opgeven. Dat maakt het gebruik van Daemon tools later gewoon makkelijker. Start Daemon Tools Lite als dat nog niet het geval mocht zijn.

Daemon Tools Lite, voorkeuren

Ga via de knoppenbalk in het midden van het venster naar de knop voorkeuren.

Daemon Tools Lite, voorkeuren. Tabbals algemeen

Op het tabblad algemeen komen we de volgende opties tegen.

Gebruik DTPro Agent Start DTPro Agent gelijktijdig met Windows.
Automount Bij opstarten het laatst geladen image opnieuw mounten.
Controleer maandelijks op updates Spreekt voor zich.
Taal Stel hier de taal waarin jij het programma wilt gebruiken.

Op het tabblad sneltoetsen kun je een taak aan bepaalde knop geven. Klik met de muis in 1 van de selectievakken onder de opties en druk op de toets die jij als snel toets wilt gebruiken voor deze optie.
Zo hebben we in bovenstaand voorbeeld toets F11 gekoppeld aan het unmounten van alle image bestanden. Als je de overige functie ook wilt koppelen kies je daar een toets voor uit.

Daemon Tools Lite, voorkeuren. Tabblad  intgration

Bij integratie kun je aangeven aan welke image formaten Daemon Tools geassocieerd moet worden. In bovenstaande afbeelding hebben we alle aanwezige image formaten geselecteerd dus als we nu bijvoorbeeld een .ISO bestand willen openen of we dubbelklikken erop zal deze automatisch door Daemon Tools gemount worden.

Daemon Tools Lite, voorkeuren. Tabblad  bevestiging

Op het tabblad bevestigingen kun je aanvinken voor welke taak je een bevestiging wilt hebben en welke taak gewoon in 1 keer uitgevoerd kan worden.

Image in gebruik controle Als je een image probeert te verwijderen of te unmounten die je nog in gebruik hebt geeft deze optie je een melding.
Verwijder item van image catalogus Verwijderd je image bestand uit het overzicht "als je dit aan hebt staan natuurlijk"
Send anonymous usage statistics Stuur anonieme gebruikers statistieken zodat Daemon Tools verbeterd kan blijven worden.

Daemon Tools Lite, voorkeuren. Tabblad  geavanceerd

En dan op het tabblad geavanceerd het volgende, als je niet weet wat genoemde beveiligingen betekenen doe je hier helemaal niets aan. Dan heb je ze ook niet nodig.

Op het laatste tabblad, media info kun je aangeven of je het media info panel aan wilt hebben en of je alsnog mee wilt doen aan het verzenden van gebruikers statistieken. In ons geval zetten we allebei de functies uit. Nu nog even op toepassen drukken en dan kun je met de sluit knop dit venster sluiten. Alle instellingen zijn nu gedaan, op de volgende pagina gaan we een image bestand mounten.

Menu Daemon Tools (Lite)

 

Er zijn 20 bezoekers online