Daemon Tools Lite v10.14 Handleiding

Image bestanden mounten met Daemon Tools


Sinds DAEMON Tools Lite 5 is het mounten van image bestanden eenvoudiger en sneller. Je hoeft geen virtueel apparaat meer aan te maken voordat je gaat mounten. Je hoeft alleen maar een image bestand te selecteren en alle technische details vergeten. 1 ding is wel belangrijk om te weten, houd er rekening mee dat de SCSI- en IDE-functionaliteit beperkt is in Windows 10. De eenvoudigste manier om een image te mounten is vanuit het hoofdvenster:

Daemon Tools Lite, Catalog

Hier kiezen we voor "Catalog". Dit tabblad is een handige verzameling van alle image bestanden die je gebruikt in DAEMON Tools Lite. Als je DAEMON Tools Lite 10 je pc laat scannen op image bestanden  worden deze direct na het opstarten toegevoegd. Ook worden alle nieuw gemaakte image bestanden automatisch opgeslagen om gecategoriseerd te worden

Daemon Tools Lite, Catalog - Add Image

Afgezien van het door ons gemaakte image bestand is er verder niet te zien. Mede omdat we geen scan hebben laten maken door Daemon Tools om dit venster voor de handleiding overzichtelijk te houden. We gebruiken nu het + teken om handmatig een image bestand toe te voegen.

image bestanden selecteren

En met de Windows verkenner blader je naar het image bestand welke je wilt toevoegen, selecteren en op "Openen" klikken.

Daemon Tools Lite, Catalog - Change box art

En nu is ons zojuist geselecteerde image bestand toegevoegd aan de catalogus van Daemon Tools Lite. Als je nu even het image bestand selecteert en er op klikt met de rechter muisknop opent er een zogenaamd contextueel menu. En als je dan "Change box art" selecteert!

Daemon Tools Lite, Box art image

Kunnen we hier, als je het image bestand niet eenmalig wil gebruiken maar deze in je catalogus wilt bewaren even een afbeelding bijvoegen, eventueel de naam wijzigen en aan een genre koppelen als je dat wilt. Sla je wijzigingen op met de Save" knop.

Wil je dit image bestand wel maar 1 keer gebruiken om bijvoorbeeld een programma te installeren is dubbelklikken voldoende om dit image bestand te mounten en de Windows verkenner in het juiste station te laten openen en kun jij doen wat je wilt met de inhoud van het image bestand.

Daemon Tools Lite, Catalog - Verkenner

En zo ziet dan het eindresultaat eruit. Klaar om geïnstalleerd te worden in dit geval. Je kunt nu image bestanden mounten met Daemon Tools, als alternatief zou je ook nog het gratis VirtualCloneDrive of Alcoho120% kunnen gebruiken. Als laatste laten we je zien hoe je met de functie Catch! van Daemon Tools Lite heel eenvoudig bestanden en mappen van mobiele apparaten overbrengt naar je PC. Met vragen of opmerkingen hebben kun je in het forum terecht of je gebruikt onderstaand formulier! kwijt.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het vijfde woord uit deze regel!

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.