Handleiding Alcohol 120%

Een image bestand maken met Alcohol 120%


Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een image bestand van een cd of dvd zou willen maken. Of het nou gaat om een back-up van je dure dvd of dat je zelf iets wilt gaan posten in de nieuwsgroepen, hieronder kun je zien hoe je met Alcohol 120% snel en simpel een image bestand van een dvd maakt.

Maak image bestand wizard van Alcohol 120%

We kiezen de image maken wizard. Doe wel voor het gemak van tevoren even de cd of dvd waarvan je een image bestand wilt maken in je speler.

Alcohol 120% - image maken wizard

In dit voorbeeld maken we een image van een dvd video film. Zoals je ziet op het tabblad disc information heeft Alcohol 120% alle informatie van de dvd kunnen lezen en wordt deze weergegeven in het venster. Dan kijken we op het tabblad reading options.

Alcohol 120%, imagen naam en locatie opgeven

Op het tabblad reading options geef je eventueel een andere bestandsnaam op voor het te maken imagebestand. Je kiest je de lokatie waar je het imagebestand wilt opslaan en vervolgens kies je het image formaat. Wij kiezen voor het standaard Alcohol mds formaat.
Als alles naar wens is druk je op de start knop.

Alchol 120%, image word gemaakt

Het image bestand wordt nu gemaakt. Als het klaar is wordt dit venster gesloten en je cd of dvd wordt uitgeworpen.

bestanden bekijken

Als we dan met bijvoorbeeld Total Commander naar de map gaan waar we ons image bestand hebben opgeslagen zie je ze keurig netjes staan. Pak ze in met Winrar en je bent klaar om zelf eens wat te posten op usenet. Op de volgende pagina gaan we een cd of dvd kopieeren met Alcohol 120%. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type qaz achterstevoren

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2023 Snelrennen.nl. All rights reserved.