Handleiding Alcohol 120%

Een cd of dvd kopieeren met Alcohol 120%


Altijd al bang geweest dat iemand je favoriete cd of je te dure dvd als onderzetter zou gebruiken?
De oplossing is simpel, maak met Alcohol 120% een exacte reserve kopie en bewaar de originele op een plaats waar jij alleen bijkunt.

Alcohol 120%, kopieer wizard starten

We drukken op de grote kopieer wizard knop. Zorg dat de cd of dvd waarvan je een reserve kopie wilt hebben al in je speler zit.

Kopieer wizard, image gegevens

Alcohol 120% maakt eerst een image van de bron cd of dvd en brand deze daarna pas op cd of dvd. Gewoon verder met de volgende knop.

Alcohol 120%, dvd/cd recorder voorbereiden

Op dit tabblad moet je een paar zaken in de gaten houden. Het belangrijkste is de brandsnelheid, selecteer in het geval van dvd videobestanden altijd een zo laag mogelijke brandsnelheid. Het duurt iets langer maar je hebt wel een kopie die het tenminste doet. We laten het vinkje bij verwijder image bestand na het branden aan staan, wij willen tenslotte alleen maar een kopie.
Achter schrijf methode kun je ook simulatie nog aanvinken. Alcohol 120% zal dan het gemaakte image bestand eerst simuleren. Na een goede simulatie word het pas op cd of dvd gebrand. Het proces duurt twee maal zo lang maar je bent er dan ook zeker van dat je cd of dvd werkt. Dan op de start knop drukken.

Alcohol 120% kopieer wizard, maak image file

En er word nu van het te kopieeren origineel een image bestand gamaakt.

Alcohol 120%, wacht op disk

Als het image bestand gereed is word het origineel uitgeworpen en vraagt Alcohol 120% om een lege cd of dvd. Doe die in de speler en je kunt weer achterover leunen.

Alcohol 120% kopieer wizard, branden image bestand

En je reserve kopie wordt gebrand. Zo kun je zonder moeite reserve kopieen van je cd's of dvd's maken.
Op de volgende pagina gaan we een image bestand van bestanden en mappen die we op de harde schijf hebben staan maken. Maak back-ups in de vorm van een image bestand. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Welke is donker: zwart of wit?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2023 Snelrennen.nl. All rights reserved.