Handleiding Alcohol 120%

Een Virtuele schijf configureren in Alcohol 120%


Nu gaan we Alcohol 120% eerst vertellen hoeveel virtuele schijven we willen gebruiken, welke dvd regiocode gebruikt moet gaan worden en aan welke bestand extensies Alcohol moet worden gelinkt.

Alchol 120%, virtuele schijf configureren

Als je Alcohol 120% voor het eerst opstart zal het programma een virtuele schijf aanmaken. Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien is deze gemaakt en is het bij ons de L drive geworden.
Ga dan naar het menu opties en klik op virtueel apparaat.

Alcohol 120%, virtueel apparaat

Op het tablad virtueel apparaat geven we op hoeveel virtuele schijven we willen gaan gebruiken (maximaal 6 in de trial versie) en hoe Alcohol om gaat met image bestanden in geval van een herstart of dubbelklikken op een image bestand.

Alcohol 120%, Virtuele drive letter wijzigen

En op het tabblad drive letter kun je de letter waarmee de virtuele schijf wordt aangeduid veranderen. Is wel handig om een eventuele verwaring met je aanwezige dvd speler(s) te voorkomen.

Alcohol 120%, virtueel apparaat en de shell extensies

Als je de virtuele speler gaat gebruiken is het ook wel makkelijk om bepaalde bestanden (extensies) aan Alcohol 120% toe te wijzen. Dit doe je op het blad shell extensies. Dat wil dus zeggen dat als je bijvoorbeeld in de ingebouwde bestands explorer of met de Windows verkenner een rechtermuisklik op een image bestand geeft je het image bestand direct kunt laden.
Vink de extensies aan die je wilt gebruiken in en met Alcohol 120%. Vergeet niet om op de "OK" knop te drukken als je wat wijzigt.

Op de volgende pagina gaan we een image bestand branden. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel letters heeft het woord twee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.