Handleiding Alcohol 120%

Back-up van je bestanden maken Alcohol 120%


Met de Alcohol Xtra wizard kun je heel simpel een image bestand van 1 of meerdere bestanden of van verschillende mappen op je harde schijf maken. Bewaar je back-ups als ook als image bestand. Net zo snel als je bijvoorbeeld een cd mount kun je ook je bestanden weer terug zetten.

Alcohol 120%, Xtra wizard

We drukken op de grote Xtra wizard knop.

Welkom in de Alcohol Xtra wizard

Wat je wel moet weten is dat je met de trial versie van alcohol 120% maar bestanden tot 100 MB groot kunt maken. Wil je meer zal je het programma aan moeten schaffen.

Xtra wizard, toevoegen mappen of bestanden

Dan kun je bij volume label een naam aan je cd of dvd geven Doe je dat niet worden ze altijd My Disc genoemd. En dan afhankelijk wat je wilt gaan toevoegen neem je de bestand of map toevoegen knop. In ons voorbeeld gaan we een map toevoegen.

map toevoegen

Selecteer de map of mappen die je wilt toevoegen en druk op ok.

Xtra wizard, mappen toegevoegd

Dan zie je hoe groot je image bestand gaat worden, afhankelijk van wat je wilt kun je nog meer bestanden of mappen gaan toevoegen. Indien het naar wens is druk je op de volgende knop.

Xtra wizard, bestemmings map selecteren

Dan moet je hier de map opgeven waarin het image bestand moet worden opgeslagen. En onder image naam geef je een naam aan het te maken image bestand. Dan nog even op de start knop drukken.

Xtra wizard, maak image bestand

En je image bestand word gemaakt, je kan dit venster sluiten als Alcohol gereed is.

gemount in de verkenner

En als we het zo juist gemaakt dan mounten en we bekijken de inhoud met bijvoorbeeld de Windows verkenner zal je afhankelijk wat je zelf hebt toegevoegd een soortgelijke afbeelding als de bovenstaande zien. Op de volgende pagina gaan we image bestanden zoeken en beheren met Alcohol 120%. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na de lente komt de ..?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.