HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

MultiPar versie 1.3.0.6 Handleiding

MultiPar configureren

Het lijkt niet logisch dat je MultiPar alleen gebruikt voor het repareren van downloads terwijl de meeste apps waar je tegenwoordig NZB bestanden mee download dit automatisch voor je doen. We gaan er dus van uit dat je MultiPar gaat gebruiken om herstel (PAR2) bestanden aan te maken omdat je zelf iets wilt gaan posten in de nieuwsgroepen. Daar moeten we eerst even een paar instellingen voor doen zodat we hier later geen omkijken meer naar hebben. Start MultiPar op als dat nog niet is gebeurt.

MultiPar,, hoofd venster

Als MultiPar is gestart zie je bovenstaand scherm. Daar komen we verderop in deze handleiding nog wel op terug. Nu eerst met de opties knop naar het instellingen menu.

MultiPar, Opties - Sysyteem instellingen

Op het tabblad systeem instellingen komen we als eerste het blok integratie tegen. Door middel van een associatie zorg je ervoor dat de Windows verkenner de geselecteerde bestanden met MultiPar opstart. Met het aanvinken zeg je dus eigenlijk dat je MultiPar met PAR1, PAR2 en SFV / MD5 bestanden wilt gaan gebruiken en dat Windows verkenner weet dan dat als je op zo een bestand dubbelklikt hij deze met MultiPar moet openen. Het vinkje voor integreer MultiPar in Windows Explorer stelt je in staat om in de Windows verkenner via rechts klikken snel herstel bestanden te verifiëren of te creëren.

MultiPar, Opties - GUI opties

Het tabblad GUI Opties is van belang als je zelf wilt gaan posten en daar herstel bestanden voor gaat maken. Dan moet je onder "Grootte beperken tot veelvouden van de eenheid" kiezen voor yENC en gebruikelijk is 5000 regels. Let wel op dat je deze waarde (5000) ook instelt in het programma waarmee je de bestanden post.

yENC is een codering methode voor het posten van bestanden naar Usenet-nieuwsgroepen. yENC was nodig om de compressie van gegevens te verbeteren, omdat steeds grotere bestanden naar nieuwsgroepen werden gepost. Usenet-berichten kunnen alleen tekst bevatten, dus afbeeldingen, films, geluiden en andere bestanden moeten eerst in tekst worden omgezet voordat ze kunnen worden geplaatst. Vandaag worden bestanden eerst gecomprimeerd met RAR, gecodeerd met yENC, geüpload naar Usenet met een set PAR-bestanden en een NZB-bestand. Dat is nu de standaard.

MultiPar, Opties - Gedrag

Dan het tabblad MultiPar gedrag. Onder standaard verificatie en reparatie opties het volgende, als je beide opties aanvinkt zorgt dit ervoor dat het repareren van bestanden al gebeurt op het moment dat je de PAR2 bestanden aan het downloaden bent. Op het moment dat er genoeg van binnen is controleert (en eventueel repareert) MultiPar de bestanden al. Zorg er wel voor dat de PAR2 bestanden in dezelfde map terecht komen als de RAR bestanden.

MultiPar, Opties - Geautomatiseerde taken

En op het laatste tabblad "Geautomatiseerde taken onder bestands opschoning is een vinkje bij het verwijderen naar de prullenbak wel handig. Je kan vandaar uit altijd nog bestanden terug halen. Meer instellingen hoef je niet te doen om MultiPar te kunnen gebruiken.

Op de volgende pagina gaan we herstel bestanden of te wel PAR2 bestanden maken met MultiPar

Menu MultiPar

 

Er zijn 11 bezoekers online