MultiPar versie 1.3.0.6 Handleiding

Extra PAR2 reparatie bestanden maken met MultiPar


Er zijn natuurlijk verschillende redenen om extra PAR2 bestanden aan te maken maar de meest voorkomende zal toch de vraag van downloaders van je post zijn. Deze zullen je laten weten dat zij jouw post niet compleet binnen kunnen krijgen. Kortom, er wordt je om extra PAR2 bestanden gevraagd. Maar ja, hoe maak je nu extra herstel bestanden met MultiPar?

MultiPar, extra PAR2 maken

Net zo eenvoudig als dat je normaal herstel bestanden of PAR2 bestanden aanmaakt. We gaan weer met de Windows verkenner of een ander bestand beheer programma en dubbelklik even op een bestaand PAR2 bestand van de set waar je extra herstel bestanden voor aan wilt maken.

MultiPar, data geverifieerd

MultiPar start en gaat de bestanden gaan verifiëren en zal vervolgens aangeven dat alle bestanden compleet zijn. Dat weten we natuurlijk zelf ook wel, we willen alleen de gevraagde extra reparatie bestanden maken. Daarom drukken we op de "Extra" knop rechts onderin het venster.

MultiPar, extra herstel bestanden maken

Achter "hoeveelheid herstel data" moet je aangeven hoeveel procent je extra wilt gaan maken, in ons voorbeeld doen we 20%. Achter "Nummer van eerste herstelblok" wordt automatisch de waarde ingevuld van het aantal herstel blocks dat je al had gemaakt. Kijk het in de bovenste afbeelding maar na, in ons geval is het laatste PAR2 bestand linuxmint-19.3-cinnamon-64bit.vol259+55.par2 betekent 259 + 55 = 314 herstel blocks. Het is heel belangrijk dat hier wel het juiste getal staat, ander heb je niets aan de extra PAR2 bestanden! Dan start je het maken van de extra PAR2 bestanden met de "Maak" knop rechts onderin het venster. MultiPar gaat nu de extra herstel bestanden maken.

MultiPar, extra herstelblocks maken

MultiPar is weer druk bezig voor je, gewoon weer even een paar minuten geduld hebben.

MultiPar, extra herstel bestanden bekijken

En als MultiPar dan gereed is en we bekijken weer met de Windows verkenner het eindresultaat even zal je zien dat je er een aantal extra PAR2 bestanden bij hebben. Deze kun je nu weer posten zodat de downloaders de post compleet kunnen maken. Op de laatste pagina van deze handleiding gaan we bestanden herstellen met PAR2 bestanden. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is het volgende getal: 10, 12, 14, ..?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.