MultiPar versie 1.3.0.6 Handleiding

PAR2 reparatie bestanden maken met MultiPar


Omdat we tijdens het instellen van MultiPar het programma hebben geïntegreerd in Windows Explorer kunnen we nu direct vanuit de Windows verkenner onze bestanden selecteren en toevoegen aan MultiPar voor het maken van herstel bestanden. Simpel met een rechtermuisklik op het archiefbestand en vervolgens kiezen voor "Creer Herstelvolumes". Dat doen we in deze MultiPar handleiding niet, hier werken we vanuit MultiPar zelf.

MultiPar, PAR2 set maken

Klik op "Bladeren" of "Toevoegen" en selecteer de archief bestanden waarvan je herstel bestanden wilt gaan maken. Als je de bestanden hebt toegevoegt scroll je op deze pagina even omlaag!

MultiPar, Bestanden selecteren

Dan worden de geselecteerde bestanden in MultiPar geladen. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden. De blokgrootte, de hoeveelheid hersteldata en de grootte van de herstelbestanden. Voor de blokgrootte gebruiken we de PAR2/RAR calculator die je ook uit ons forum kunt downloaden!

PAR2/RAR Calculator

Onder het kader "Blok toewijzing" vind je de blokgrootte. Wij hebben dus de PAR2/RAR calculator gebruikt om de gewenste grootte van de RAR bestanden te bepalen en de PAR2 blokgrootte. Gewoon overnemen dus.

Het tweede gedeelte is de hoeveelheid hersteldata. Met PAR2 bestanden is tussen de 5% en 10% tegenwoordig meer dan genoeg.

Als laatste moeten we nog de grootte van de herstelbestanden kiezen. Het maakt in principe niets uit welke van de 3 opties je kiest. Wij houden het bij de variabel omdat de PAR2 bestanden dan niet groter worden dan de grootte van je RAR bestanden.

Als alles naar wens staat ingesteld kun je op de "Voorbeeld" knop drukken om te zien wat er gemaakt gaat worden of je gebruikt direct de "Maak" knop.

MultiPar,, PAR2 maken

MultiPar gaat dan de herstel bestanden maken. Het enig wat je nu kunt doen is een beetje geduld opbrengen tot dat MultiPar gereed is.

MultiPar, PAR2 set bekijken

En als we dan naar het eindresultaat kijken zal dat er ongeveer zo uit komen te zien. Deze bestanden zijn nu gereed om samen met de RAR bestanden gepost te worden of je gebruikt ze voor welk doel je ze dan ook gemaakt hebt.
Op de volgende pagina gaan we extra herstel bestanden maken. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type een vraagteken.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.