MultiPar versie 1.3.0.6 Handleiding

Incomplete bestanden repareren met MultiPar


Waarschijnlijk zijn er nog maar weinig mensen die MultiPar of QuickPar gebruiken voor het repareren van incomplete downloads uit de nieuwsgroepen. Tenslotte doen de meeste programma's en tools als Spotnet, SABnzbd en NZBget veel slimmer en automatisch voor je. Die downloaden uitsluitend PAR2 bestanden in het geval dat het nodig mocht zijn. Voor dit voorbeeld gebruiken we de RAR bestanden waarvoor we eerder PAR2 bestanden hebben gemaakt. We verwijderen een aantal RAR bestanden dubbelklikken in de Windows verkenner op een PAR2 bestand, MultiPar zal starten.

MultiPar, repareren

Als we even naar de opbouw van een PAR2 bestandsnaam kijken zien we in bovenstaand voorbeeld het volgende: CentOS-7-x86_64-DVD-1810.vol0509+82 .par2. De getallen voor het + teken is de som van het aantal block's van alle voorgaande bestanden en de getallen na het + teken zijn het aantal block's in dit bestand.

De groene foldertjes geven aan de deze bestanden compleet zijn, als je incomplete hebt is de kleur daarvan geel. En natuurlijk heb wij een aantal rode foldertjes want we hebben wat bestanden verwijderd en dat betekend gewoon dat je het hele bestand mist!

We missen dus gewoon 9 RAR bestanden, als dit nu een download van jouw zou zijn moet je nu op zoek naar bijbehorende PAR2 bestanden. Het enig wat je moet doen als je deze gevonden en gedownload hebt deze in dezelfde map plaatsen als de rest van de bestanden. MultiPar houd deze map nu in de gaten, tenminste zolang je MultiPar zo open laat staan.

MultiPar, par2 bestanden toevoegen

We hebben dus de extra PAR2 bestanden in de map gekopieerd en MultiPar heeft geeft aan dat je genoeg reparatie bestanden hebt en dus klaar bent om te gaan repareren. De laatste stap is dan op de "Repareren" knop te drukken.

MultiPar, bestanden hersteld

En zoals je kan zien is het repareren gelukt. Nu kun je de bestanden gaan uitpakken met WinRAR of een ander unzip programma.
Tot zover de MultiPar handleiding, je kun er nu reparatie bestanden mee maken en in complete downloads er mee herstellen. Met op en aanmerkingen, vragen of tips kun je het onderstaande formulier gebruiken of je gebruikt ons forum.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Is 9 een getal, ja of nee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.