HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Spotnet 2.0 Handleiding

Spotnet 2.0 configureren

Spotnet 2.0, voor het eerst updaten

Terwijl Spotnet 2.0 aan het updaten is gaan we nu eerst de overige instellingen in orde maken. Als we hier eenmalig wat aandacht aan schenken kunnen we onze downloads straks ook nog terug vinden en slipt onze harde schijf niet dicht met allerlei bestanden die we helemaal niet meer nodig hebben. We gaan via het menu bewerken naar instellingen toe.

Spotnet 2.0, Geavanceerde instellingen. Tabblad Downloads

Als eerste komen we op het tabblad "Downloads". Belangrijkste optie hier is om aan te geven waar je downloads opgeslagen moeten worden. Klik op de bladeren knop en selecteer de map welke jij hiervoor wilt gebruiken. Volgende stap is dat je tijden kunt instellen wanneer er gedownload kan worden, dit kun je bijvoorbeeld doen als je een payserver abonnement hebt waar je alleen in bepaalde uren kunt downloaden. Voor de snelheidslimiet geldt dat je deze kunt aanvinken, een limiet in kunt stellen en zo nog wat bandbreedte overhoud voor de andere personen die dezelfde internet aansluiting met je delen. Alleen een vinkje bij "Verwijder par2 bestanden na downloaden" zorgt ervoor dat alle overbodige bestanden na een download worden opgeruimd.

Spotnet 2.0, Geavanceerde instellingen. Tabblad Geavanceerde 
Downloads.

Dan het tabblad geavanceerde downloads. Hier kun je aangeven of je van de interne, mee geïnstalleerde versie van NZBGet gebruik wilt maken (het makkelijkst) of van een extern geïnstalleerde versie die bijvoorbeeld op je NAS draait.

Spotnet 2.0, Geavanceerde instellingen. Tabblad Algemeen

Op het tabblad algemeen kun je een paar persoonlijke voorkeuren instellen. Zet in ieder geval een vinkje bij "Download externe wit / zwart lijsten". Dat voorkomt dat je fake en spam spots te zien krijgt.

Spotnet 2.0, Geavanceerde instellingen. Tabblad Spot Lijst

Dan de spots lijst. Hier kun je dus aangeven hoe en of je gebruikt wilt maken van de witte en zwarte lijst. Ook kun je hier Spotnet 2.0 nog een beetje aan je persoonlijke voorkeur aanpassen.

Spotnet 2.0, Geavanceerde instellingen. Tabblad tabbladen

Op het tabblad "Tabbladen" kun je nog meer persoonlijke voorkeuren veranderen waaronder het thema van de tabbladen waarin het spot overzicht getoond word. Het Spotnet 2.0 thema is verder niet aan te passen. En je kunt hier ook je eigen avatar gebruiken, gewoon op de "Avatar wijzigen" knop klikken je eigen afbeelding kiezen.

Spotnet 2.0, Geavanceerde instellingen. Tabblad Database

En als laatste het tabblad database. Hier meteen een belangrijke instelling onder "Retention". Vink deze aan en geef hieronder de retentie van je payserver op. Op deze manier houd je jouw database voor jouw interessant omdat alles wat er in staat ook voor jouw te downloaden is. Het heeft helemaal geen zin om spots van 4 jaar oud te zien staan terwijl je maar spots van maximaal 2 jaar oud kunt downloaden (als voorbeeld) Onze retentie is 1100 dagen en zo krijgen we spots van maximaal 1100 dagen in onze database.

Tot zover de configuratie van Spotnet 2.0. Op de volgende pagina gaan we de filters maken en instellen in Spotnet 2.0.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal vierentwintig

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu Spotnet 2.0

 

Er zijn 35 bezoekers online