Nero 9 handleiding

Van mp3 bestanden naar een audio cd met Nero


We hebben een aantal mp3 bestanden of een complete audio cd in mp3 formaat gedownload of we hebben op onze harde schijf nog een aantal mp3 bestanden staan en we willen van de gedownloade bestanden een audio cd maken die op elke cd speler afgespeeld kan worden.

We starten Nero StartSmart weer op met de snelkoppeling op ons bureaublad.

Nero Startsmart

Voor het branden van audio en video gebruiken we Nero Express. Deze toepassing hebben we toegevoegd dus we drukken meteen op de snelkoppeling onder toepassingen starten.

Startmenu Nero Express

Het startmenu van Nero Express komt tevoorschijn en we kiezen in de linkerkolom voor muziek en rechts voor het maken van een audio cd. Kijk ook eens naar de overige opties, misschien heb je daar ook iets aan of kun je eens wat uitproberen.

Mp3 bestanden toevoegen

Dan druk je op de toevoegen knop om de audio bestanden te selecteren die je op de cd wilt gaan branden.

audio bestanden aan cd toevoegen

Vervolgens gaan we naar de map waar we de mp3 bestanden of de hele cd zoals in ons geval hebben opgeslagen. Even het eerste bestand selecteren en dan de shift knop ingedrukt houden en met de pijl omlaag toets alles selecteren wat je wilt branden. Als je alles geselecteerd hebt op de toevoegen knop drukken.

Nero express, bestanden toegevoegt

Zoals je nu kunt zien hebben we onze complete cd toegevoegd en overschrijden we de ruimte die we hebben op een cd niet. (groene balk)
Dan even aandacht voor de rood omcirkelde keuze vakjes. Als je een vinkje zet bij alle audiobestanden normaliseren zorgt Nero ervoor dat het volume van de mp3 bestanden gelijk wordt. Dit is een handige instelling die je moet aanvinken als je een cd wilt maken met track's van verschillende cd's of losse mp3 bestanden. Als je ook een vinkje zet bij geen pauzes tussen track's worden deze aaneengesloten gebrand. Geen vinkje zorgt voor een pauze van 2 seconden tussen de track's.

Nero express, branden starten

Als je wilt kan je hier nog een titel en de artiest opgeven. Ook het aantal kopieen en of de date na het branden geverifeert moet worden kun je aangeven. Als het naar je zin is druk je op de "branden" knop om het branden te starten.

Nero express, cd wordt gebrand

En hier kun je de voortgang van het branden volgen. Het branden gaat in dit voorbeeld langzaam (4x speed) omdat ik een rw schijf gebruik. Een audio cd op de hoge snelheid branden is meestal binnen 2 minuten gebeurd.

Nero express, brandproces beeindigd

Als het brandproces is beëindigd kun je een rapport afdrukken of opslaan. Wij willen dat niet en drukken op de volgede knop.

Nero express afsluiten

En tenslotte kun je nog uit bovengenoemde mogelijkheden kiezen. Als je dat niet wilt en je bent klaar met het maken van audio cd's klik je op het kruisje rechts bovenin het venster om af te sluiten. Op de volgende pagina gaan we een aantal flac bestanden direct met Nero branden naar een cd. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type qaz achterstevoren

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2022 Snelrennen.nl. All rights reserved.