Nero 9 handleiding

Dvd video bestanden branden met Nero


We hebben een dvd gedownload of we hebben een dvd in ons bezit waarvan we een reservekopie willen maken en de op deze dvd aanwezige bestanden hebben we gekopieerd naar onze harde schijf. Van deze bestanden willen we een nieuwe dvd maken die we op elke dvd speler af kunnen spelen. We hebben de laatste versie van Nero op onze computer geïnstalleerd en starten dit programma op.

Dubbelklik op Nero StartSmart snelkoppeling op je bureaublad op en het onderstaande venster verschijnt.

Nero Startsmart

Voor het branden van audio en video gebruiken we Nero Express. Deze toepassing hebben we toegevoegd dus we drukken meteen op de snelkoppeling onder toepassingen starten.

Nero Express, dvd video bestanden selecteren

Hier kiezen we in de linkerkolom voor video/films en in de het rechterscherm voor DVD-Video bestanden.

bestanden toevoegen

Dan druk je op de knop toevoegen om de dvd videobestanden die je wilt branden toe te voegen.

bestanden en mappen toevoegen

Vervolgens gaan we naar de map waar we de dvd video bestanden hebben opgeslagen. Even het eerste bestand selecteren en dan de shift knop ingedrukt houden en met de pijl omlaag toets alles selecteren wat je wilt branden. Als je alles geselecteerd hebt op de toevoegen knop drukken.

Nero Express, bestanden zijn toegevoegd

Zoals je in bovenstaand scherm kunt zien zijn alle bestanden van de dvd die we willen branden toegevoegd.. Op de balk aan de onderkant van het scherm zie je dat we niet het aantal MB's overschrijden wat op een dvd gebrand kan worden. We gaan verder door op de volgende knop te drukken.

Nero express, definitieve brandinstellingen

Hier drukken we even op de knop aan de linkerkant zodat we de brandsnelheid en dergelijke in kunnen stellen.

brandsnelheid selecteren

Hier komen we meteen in het brandinstellingen menu. Selecteer hier de brandsnelheid waarmee je wilt dat er gebrand wordt.
Onthou dat hoe langzamer de brandsnelheid is de kans op fouten ook steeds kleiner wordt. Wij selecteren hier in ieder geval de langzaamste snelheid. Vervolgens klikken we op branden en laten de pc tijdens het brandproces met rust.

Nero express, brandproces

De dvd bestanden worden nu gebrand, het is nu een kwestie van even geduld hebben.

brandproces met succes beeindigd

Zoals je kunt zien is het brandproces met succes beëindigd. Ga verder door op de volgende knop te drukken,

project opslaan?

In het volgende scherm kan je kiezen om hetzelfde project opnieuw te branden, een nieuw project te starten of om het op te slaan.
Als je er klaar mee bent sluit je het programma gewoon af met het kruisje rechts bovenin. Dan gaan we voor onze dvd nu eerst een cover maken en printen met Nero. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel is 1 + 2 + 3?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.