Nero 9 handleiding

Een lightscribe label maken voor een cd of dvd met Nero


Stel dat je een dvd hebt gedownload en je hebt hem met Nero Express op een dvd gebrand, je hebt met Nero coverdesigner een covergemaakt en je brander is ook nog eens een lightscribe brander. Als je dan ook de juiste (lightscribe) schijfjes in huis hebt is het toch mooi om met behulp van lightscribe een mooi label op het schijfje te branden.

Start Nero StratSmart op als je dat nog niet gedaan hebt.

Nero StartSmart

Voor het maken van een lightscribe label gebruiken we Nero Coverdesigner.. Deze toepassing hebben we toegevoegd dus we drukken meteen op de snelkoppeling onder toepassingen starten.

Nero cover designer, lightscribe

Selecteer in de linkerkolom lightscribe, in de midden kolom het tabblad video en leeg document en druk op de ok knop.

Lightscribe afebeelding selecteren

Druk ergens in het scherm op de rechter muis knop, invoegen selecteren en daarna op afbeelding klikken. Zoek de afbeelding die je wilt gebruiken voor de cover en klik op openen.

afbeelding selecteren

Dan selecteer je de afbeelding je op je schijf gebrand wilt hebben. Aangezien wij deze film ook met Nero op een dvd hebben gebrand en natuurlijk op een schijfje dat voor lightscribe geschikt is draaien we als het branden van de dvd videobestanden gereed is de dvd om in onze brander.

Afbeelding geplaatst

Met de muis de afbeelding (rand van afbeelding op de lijnen plaatsen. Als je tevreden bent kunnen we de afbeelding gaan branden. Druk daarvoor op de lightscribe knop bovenin de menubalk.
Hou er wel rekening mee dat een lightscribe label alleen in zwart wit word afgedrukt.

Lightscribe afdrukeigenschappen

Bij contrast afdrukken selecteer ik beste. Het daadwerkelijke branden duurt dan wel even wat langer maar het oog wil ook wat.

Afsdrukvoorbeeld lightscribe

Als je tevreden bent met hoe het eruit komt te zien druk je op de ok knop.

Afsdrukken lightscribe afbeelding

Als je nu op afdrukken drukt zal je label gebrand worden. Dit duurt gemiddeld tussen de 10 en 15 minuten. Nog even geduld en je hebt met Nero een dvd gebrand, er een bijbehorende cover mee gemaakt en dus een lightscribe label op je dvd gebrand.
Op de volgende pagina gaan we een image bestand direct op een cd of dvd branden met Nero. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het vijfde woord uit deze regel!

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2022 Snelrennen.nl. All rights reserved.