Nero 9 handleiding

Een cd of dvd cover maken met Nero


We hebben een dvd gedownload en op een dvd gebrand met Nero. Nu willen we een dvd cover maken voor onze gedownloade film.
Start Nero StartSmart op.

In dit geval willen we alleen een cover voor een dvd film maken, geen boekje of wat dan ook. Het principe voor bijvoorbeeld een audio cd cover blijft gelijk. Voor heel veel covers voor alle soorten media kun je hier terecht. Voor de juiste printerinstellingen dien je zelf zorg te dragen.

nero startsmart

Voor het maken van covers gebruiken we Nero Coverdesigner.. Deze toepassing hebben we toegevoegd dus we drukken meteen op de snelkoppeling onder toepassingen starten.

Nero cover designer

Selecteer in de linkerkolom DVD hoes,in de midden kolom het tabblad video en leeg document en druk op de ok knop.

afbeelding invoegen

In het volgende scherm drukken we onder in het scherm op dvd inlay. We willen geen boekje of label voor de dvd maken.
Vervolgens in het scherm op de rechter muis knop drukken, invoegen selecteren en daarna op afbeelding klikken. Zoek de afbeelding die je wilt gebruiken voor de cover en klik op openen

afbeelding binnen de lijnen plaatsen

Met de muis de afbeelding (rand van afbeelding op de lijnen plaatsen) Zorg dat je dit een beetje precies doet, dan past de cover na uitsnijden of knippen mooi in de dvd case.

printerinstellingen selecteren

Op menu bestand klikken, daarna printerinstellingen selecteren en de afdrukstand liggend maken. Als je ook nog op eigenschappen klikt kun je hier ook de instellingen voor afdruk kwaliteit wijzigen. Indien alles naar tevredenheid is ingesteld op ok klikken.

afdrukken

Nogmaals op menu bestand klikken, nu afdrukken selecteren en het tabblad elementen aanklikken. In ons geval drukken we alleen een cover af dus halen we de vinkjes voor dvd boekje en cd 1 weg. Als je nu op afdrukken klikt wordt je cover geprint.
Op de volgende pagina gaan we van een aantal mp3 bestanden een audio cd maken met Nero. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type qaz achterstevoren

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.