Simple Port Forwarding handleiding

Router instellen in Simple Port Forwarding


Als je na het installeren Simple Port Forwarding voor de eerste keer opstart krijg je onderstaand scherm te zien.

Simple Port Forwarding, Nederlandstalig maken

Als je wilt kan je Simple Port Forwarding naast Engels in nog 51 andere talen instellen. Wij maken het programma voor deze handleiding Nederlandstalig.

Simple Port Forwarding, database updaten

Als we het programma in de taal van onze keuze hebben ingesteld gaan we als eerste de database updaten. Er worden regelmatig routers en programma's aan de databases toegevoegd dus de kans dat jouw router of het programma waar je een poort voor openzet in de database voorkomt is groter als je de meest recente database hebt. Klik op update databases.

Simple Port Forwarding, aantal routers detecteren

Als je niet weet achter hoeveel routers je zit kun je Simple Port Forwarding dat laten detecteren. Ga naar tools en detecteren of je achter meerdere routers zit en klik daarop. Als je het zelf al weet kun je deze stap overslaan. [Let op, dit werk alleen in de geregistreerde versie van Simple Port Forwarding]

Simple Port Forwarding, aantal routers detecteren

Druk op de controleer nu knop en Simple Port Forwarding zal het aantal router detecteren. Ikzelf ben niet verbaasd dat er maar 1 router gedetecteerd is, ik heb er ook niet meer dus het klopt.

Simple Port Forwarding, router selecteren

Onder router info selecteer je jouw router uit de lijst. Wees er zeker van dat je de juiste selecteert.
Vervolgens druk je op het knopje achter router IP om het IP adres van je router te detecteren.

Simple Port Forwarding, detect router ip

Achter IP adres zie je het huidige dynamische IP adres van de pc waarmee je werkt. Dat wil zeggen, het IP adres dat door de router aan je pc is gegeven. En achter gateway staat het IP adres van je router. Je kunt met dat IP adres, in ons geval word het dan http://192.168.1.1/ nu het menu van je router bereiken als je dat zou willen.

Simple Port Forwarding, inlog gegevens router invoeren

Dan moet je bij gebruikersnaam en wachtwoord de gegevens invullen die je nodig hebt om je router menu te bereiken. Als je die nooit gewijzigd hebt en je weet ze niet kun je op het knopje achter gebruikersnaam drukken om naar de pagina van PcWinTech.com te gaan waar de gebruikersnamen en wachtwoorden van alle routers die in de database zitten in een lijst staan.
En voor degene die SPF niet heeft geïnstalleerd maar wel de lijst wil raadplegen is hier de link naar de PcWinTech.com router lijst.

Belangrijk om te weten:
Sommige routers vinden het niet prettig hoe Simple Port Forwarding de gebruikersnaam en wachtwoord verstuurt. Het programma stuurt de gebruikersnaam en het wachtwoord als onderdeel van het webadres.
Bijvoorbeeld: http://gebruikersnaam:wachtwoord @ 192.168.1.1. Sommige routers accepteren dit niet en zullen de pagina niet laden. Als dit gebeurd kun je gewoon de gebruikersnaam en het wachtwoord in SPF verwijderen.
De router zal dan vragen om de gebruikersnaam en het wachtwoord wanneer SPF de router pagina's probeert te laden, je kunt ze dan alsnog ingeven. (Zorg er wel voor dat de stille modus uitgeschakeld is in het menu geavanceerd, anders wordt het vak wachtwoord niet weergegeven)

Simple Port Forwarding, http type

En als laatste moet je onder HTTP Type je http:// selecteren en niet https:// want anders krijg je een foutmelding.

De volgende stap is het maken van een statisch IP adres met Simple Port Forwarding. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het woord mooi achterstevoren..

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.