Simple Port Forwarding handleiding

Statisch IP adres maken met Simple Port Forwarding


We hebben op een andere pagina al beschreven waarom we een statisch IP adres nodig hebben en hoe we dat handmatig kunnen instellen in Windows 7. Met Simple Port Forwarding kan het een stuk eenvoudiger want alle Windows gebruikers kunnen het programma gebruiken. Start Simple Port Forwarding als dat nog niet is gebeurt.

Met de gratis versie van Simple Port Forwarding kun je geen statisch IP adres maken. Je kunt het programma aanschaffen om van alle functie gebruik te kunnen maken of je download en gebruikt Simple Static IP van dezelfde maker.

Simple Port Forwarding, statisch ip maken

Als Simple Port Forwarding opstart krijg je ook meteen het aan de slag venster te zien waarmee je diverse opdrachten kunt geven. In deze handleiding gebruiken we dat venster niet, wij werken alleen met het menu van Simple Port Forwarding zelf om het overzichtelijk te houden.

In het rood omcirkelde gedeelte zie je het huidige dynamische IP adres wat we van de router hebben gekregen. Wij willen nu een statisch IP adres hebben, gewoon elke keer als we de computer aanzetten dat we hetzelfde IP adres hebben. Ga naar tools en kies om een statisch IP adres te maken.

Simple Port Forwarding, maak statisch ip

Eerst selecteer hier de netwerk adapter die je gebruikt, gewoon degene die aangesloten is. Dan zie je onder de huidige info het IP adres wat je nu gebruikt en onder nieuwe info zie je het nieuwe statische IP adres staan wat je gaat aanmaken.
Als alles naar wens staat druk je op de statisch IP aan knop.

Opmerking:
router ip bereikWat je wel in de gaten moet houden is of het nieuwe statische IP adres wat je nu gaat maken in het IP bereik van je router ligt. Als je dat niet weet kun je dat misschien in de manual van je router terug vinden of je kijkt in het router menu. Als we in het router menu kijken naar het bereik voor onze router zien we dat het IP bereik ligt tussen 192.168.1.100 en 192.168.1.149. We moeten zorgen dat het nieuwe statische IP adres wat Simple Port Forwarding nu gaat maken binnen dit bereik valt anders gaat het natuurlijk niet werken. In ons bovenstaande geval wordt het statische IP adres 192.168.1.133 dus dat gaat helemaal goed komen.

done

Nu nog even op de ok knop drukken en je hebt een statisch IP adres.

Simple Port Forwarding, statisch ip gemaakt

En nu zien we rechts bovenin het venster dat het huidige lokale IP adres gewijzigd is in het IP adres dat we net hebben aangemaakt.

eigenschappen internet protocol

Dan als we nog even via configuratiescherm, netwerk status en taken weergeven, adapter instellingen wijzigen, een rechter muisklik op de verbinding die je gebruikt en kiezen voor eigenschappen, internet protocol versie 4 selecteren en dan weer op eigenschappen drukken bovenstaande afbeelding zien verschijnen.
We zien dat we een vast (statisch) IP adres hebben wat overeenkomt met het IP adres wat Simple Port Forwarding heeft gegenereerd. Als je nu ook nog gewoon verbinding met het internet kan maken is deze missie volbracht.

Dan wordt het nu tijd om poorten te gaan forwarden. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel letters heeft het woord twee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.