Simple Port Forwarding handleiding

Een poort forwarden met Simple Port Forwarding


In ons voorbeeld gaan we voor µTorrent een poort forwarden zodat we verbind baar zijn.

utorrent, niet verbindbaar

Bovenstaand zie je de installatiehulp van µTorrent van Op dit moment is poort 25000 voor µTorrent nog geblokkeerd. Aan het eind zullen we zien of het gelukt is en de poort daadwerkelijk open is.

Simple Port Forwarding, poort openen

Via bestand drukken we op poorten toevoegen.

Simple Port Forwarding, nieuwe poort forwarden

Op het tabblad database kun je programma's en spellen kiezen en op het tabblad aangepast kun je zelf namen opgeven en poorten kiezen. Omdat we µTorrent al geïnstalleerd en geconfigureerd hebben zoeken we deze op onder kies een speciaal programma.
Je ziet dat Simple Port Forwarding dan zelf de instellingen controleert en dat poort 25000 voor ons statische IP adres geopend gaat worden.
Als je alles ingevuld hebt druk je op de knop toevoegen, daarna kun je dit scherm sluiten.

Simple Port Forwarding, update router

Nu alleen nog op de update router knop drukken om de gegevens naar je router te sturen. Als je eenmaal een programma en een poort aan een IP adres hebt gekoppeld kun je dat het beste na het updaten van je router uit dit scherm verwijderen. De kans bestaat dat als je nog een poort voor een ander programma wilt forwarden en je voegt deze toe terwijl de eerder gedane poort er nog in staat je een fout krijgt als je de router update of dat het gewoon helemaal niet lukken wil.

Simple Port Forwarding, job status

En zoals je ziet is de opgegeven poort geforward in onze router. Met onze router hoeven we alleen maar op de doorgaan knop te drukken en klaar zijn we. Dit laatste is natuurlijk wel router afhankelijk maar de onderlinge verschillen zullen niet zo heel groot zijn.

Dan willen we natuurlijk ook weten of de zojuist geopende poort of ook daadwerkelijk open is.

Simple Port Forwarding, poort controleren

Druk op de Port Tester knop rechts onderin het venster en test je geopende poorten.

poorten testen

Druk op de knop beginnen om de toegevoegde poorten te testen. In het rood omcirkelde venster krijg je vervolgens te zien of je poort open is of niet, in ons geval is het dus gelukt.

Als we nu met de installatiehulp van µTorrent nu ook nog eens controleren of we verbindbaar zijn. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel is 1 + 2 + 3?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.