Er zijn 17 bezoekers online

Handleiding Spotweb op Synology NAS

Spotweb installatie afronden vanuit de browser

Type dan http://192.168.192.4/spotweb/install.php in je browser. En vervang 192.168.192.4 door het IP adres van jouw NAS. Als je het niet weet maak je nog een keer gebruik van de Synology Assistant om verbinding met je NAS te maken.

Spotweb installatie, PHP instellingn controleren

Spotweb zal nu eerst een aantal PHP instellingen controleren, als er geen OK achter de instelling staat zal er worden aangegeven als dit problemen veroorzaakt.

Als je hier fouten krijgt kun je in de "Synology voorbereiden" handleiding kijken of je alle juiste extensies hebt aangevinkt!

Als je één foutmelding krijgt achter Open SSL kun je deze negeren. Dan ga je verder met de "Next" knop onderaan de pagina.

Spotweb installatie, database settings

Dan de database instellingen. Noem de database spotweb en de username is ook spotweb. Als je tijdens de installatie van Spotweb geen "spotweb wachtwoord" hebt opgegeven laat je het veld password leeg. Vervolgens klik je op de "Verify database" knop links onderaan het venster.

Spotweb installatie, usenet server settings

Dan is de usenet server aan de beurt. Voor hier de gegevens van je (pay)server in. Dus ook de gebruikersnaam en het wachtwoord welke je van je provider hebt gekregen. Met de "Verify usenet server" knop test je of de gegevens correct zijn ingevoerd.

Spotweb installatie, spotweb type

Dan een belangrijk scherm. Hier bepaal je wat je met jouw Spotweb installatie gaat doen en of je deze wilt delen met andere gebruikers als familie of vrienden of zelfs publiekelijk toegankelijk wilt maken. In ons geval maken meerdere gebruikers er gebruik van.

  • Single User: Geen account nodig, geen beveiliging en het gebruik van Spotweb is alleen voor jezelf.
  • Shared: Gebruikers hebben een account nodig om spots te kunnen zien. Aanbevolen, geeft je gelegenheid om voor vrienden of familie een account aan te maken.
  • Public: Openbaar, iedereen kan gebruik maken en geregistreerde gebruikers hebben meer opties.

En onder administratieve user vul je jouw eigen gegevens in. Dan wordt jijzelf de admin user. Met een druk op de knop "Create system" word je Spotweb installatie gecreëerd en afgerond.

En Spotweb is nu geïnstalleerd. Met een klik op "Visit your Spotweb" ga je naar je eigen Spotweb installatie toe. Op de volgende pagina gaan we Spotweb configureren.

Opmerkingen (7)

Gravatar
Nieuw
Anoepzegt...

Allereerst bedankt voor de mooie handleiding, superhandig voor een beginneling als ik.

Kreeg dezelfde melding als bij Rick (wel php file aangemaakt via kladblok en geupload in map volume1/web/sportweb). Dus ik dacht ergens een fout gemaakt, laat ik het verwijderen en opnieuw installeren.

Helaas gaat dit niet meer want krijg de melding dat het niet geïnstalleerd kan worden want Mysql user sportweb bestaat al!!!

Gravatar
Reguleer
snelrennenzegt...

Gewoon de database even verwijderen en je kunt het weer opnieuw installeren.

Gravatar
Nieuw
barrancozegt...

opgelost na hernieuwde installatie

Gravatar
Nieuw
barrancozegt...

alle (kristalheldere) aanwijzingen nauwgezet opgevolgd, het txt-bestandje gemaakt en in de juiste map geplaatst en kom toch niet verder dan de volgende opmerking:

Unable to connect to database:

SQLSTATE[HY000] [1044] Access denied for user ''@'localhost' to database 'spotweb'

Please make sure your database server is up and running and your connection parameters are set

wat doe /deed ik verkeerd?

Gravatar
Reguleer
snelrennenzegt...

Ga er wel van uit hoor maar voor de zekerheid. Je hebt

deze stappen toch ook door genomen?

Gravatar
Nieuw
Rickzegt...

Denk dat ik oplossing voor bovenstaande gevonden heb;

Na de melding mbt create textfile heb ik dit bestandje met notepad aangemaakt, en van de juiste naam voorzien; Na het plaatsen hiervan in de spotweb map kreeg ik ook de meldingen zoals door Roel hierboven omschreven.

Na het verplaatsten van het bestandje naar de map Volume1/web/spotweb lijkt alles opgelost en start spotweb gelijk op.

Hoop dat deze info ook voor anderen werkt !

Gravatar
Nieuw
Rickzegt...

Ook hier melding mbt het aanmaken van een textfile ( hoewel inhoud textfile afwijkend is aan R. Bode ) na deze aangemaakt te hebben en geplaatst in map Spotweb volgt tweede melding:

Unable to connect database:

Unable to connect to database:

No database settings have been entered, please use the 'install.php' wizard to install and configure Spotweb.

If you are upgrading from an earlier version of Spotweb, please consult https://github.com/spotweb/spotweb/wiki/Frequently-asked-questions/ first

Please make sure your database server is up and running and your connection parameters are set.

Suggesties voor bovenstaande ?

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image